Sakarya Üniversitesi yüksek lisans başvuruları ne zaman 2021?

İçindekiler:

  1. Sakarya Üniversitesi yüksek lisans başvuruları ne zaman 2021?
  2. SAÜ yüksek lisans nasıl yapılır?
  3. Yüksek lisans sonuçları ne zaman açiklanir?
  4. Yüksek Lisans Güz Dönemi başvuruları ne zaman başlar?
  5. Yüksek lisans Bahar Dönemi başvuruları ne zaman?
  6. Sakarya Üniversitesi yüksek lisans kaç yıl?
  7. 2021 bahar dönemi yüksek lisans başvuruları ne zaman başlıyor?

Sakarya Üniversitesi yüksek lisans başvuruları ne zaman 2021?

Tezli yüksek lisans ve doktora programı Online Başvuruları 24 Ağustos - tarihleri arasındadır. Tezsiz yüksek lisans programı Online Başvuruları 20 Temmuz - tarihleri arasındadır.

SAÜ yüksek lisans nasıl yapılır?

Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına ve başvurduğu puan türünde yükseköğretim kurumu senatosu tarafından belirlenecek 55 puandan az olmamak üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanına sahip olmaları gerekir.

Yüksek lisans sonuçları ne zaman açiklanir?

Başvuruları ile tarihleri arasında alınan ve tarihinde adaylara uygulanan sınavın sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) sınav takvimine göre Perşembe günü ÖSYM sınav sonuç sorgulama sayfasından açıklanacak.

Yüksek Lisans Güz Dönemi başvuruları ne zaman başlar?

Lisansüstü başvurular ilanda belirtilen tarihler arasında (26 Temmuz 2021-03 Ağustos 2021) Online Başvuru Sistemi bağlantısından yapılacaktır. Şahsen ya da posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.

Yüksek lisans Bahar Dönemi başvuruları ne zaman?

Başvuru tarihleri okula göre çok farklılık göstermekle birlikte genel olarak bahar dönemi başvuruları Ocak, Şubat aylarında güz dönemi başvuruları Ağustos, Eylül aylarında yapılmaktadır.

Sakarya Üniversitesi yüksek lisans kaç yıl?

5- Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler akademik takvimde belirtilen kayıt yenileme tarihleri arasında ders kaydını yapmak zorundadır. 1- Tezli Yüksek Lisans programlarında normal öğrenim süresi dört yarıyıl, doktora programlarında sekiz yarıyıl ve tezsiz yüksek lisans programlarında üç yarıyıldır.

2021 bahar dönemi yüksek lisans başvuruları ne zaman başlıyor?

Kabul alan adaylar 5 Şubat 2021 (saat 16:00) tarihine kadar kayıt olma hakkına sahiptirler. Yedek listede yer alan adayların kayıt tarihleri 9-12 Şubat 2021'dir.