Ismaili mezhebi nedir?

İçindekiler:

  1. Ismaili mezhebi nedir?
  2. Ismaililer nerede yaşıyor?
  3. Ismailiyye isimleri nelerdir?
  4. Nizari Ismaililiği nedir?
  5. Ismaililik hangi dinden etkilenmiştir?
  6. Pamirler Türk mü?
  7. Ismail'i gruplar nelerdir?
  8. Batiniler hangi mezhepten?
  9. Nizari Ismâilî Devleti kim yıktı?
  10. Zeydiyye ameli konularda hangi mezhebe yakındır?
  11. Batiniler neye inanırdı?
  12. Dürziler Müslüman mı?

Ismaili mezhebi nedir?

diğer tüm şiiler gibi halifeliğin hz.muhammed'ten sonra damadı ali'nin hakkı olduğuna inanırlar. ali' nin torunu zeynelabidin' in soyundan gelen cafer sadık'ın oğlu ismail' in imamlığını kabul eden batınilerin örgütü olarak da tanımlanabilecek olan ekol, müslümanlığın ortodoks sünni sistemini kabul etmeyen farklı inanç ...

Ismaililer nerede yaşıyor?

Var olduklarını biliyoruz; Tacikistan'da, Hindistan'da, Pakistan'da, Afganistan'da, İran'da, Suriye ve Yemen'de, bazı Afrika ve Batı ülkelerinde yaşıyorlar.

Ismailiyye isimleri nelerdir?

Böylece İsmâiliyye, Nizâriyye ve Müsta'liyye yahut Doğu İsmâilîleri (el-İsmâiliyyetü'l-cedîde) ve Batı İsmâilîleri adıyla günümüze kadar birbiriyle çekişen iki büyük kola ayrılmış oldu (bk. MÜSTA'LİYYE; NİZÂRİYYE). İsmâiliyye Doktrini.

Nizari Ismaililiği nedir?

Nizari fıkhı, İsmâil'îyye mezhebinin bir kolu olan Nizarîlik şubesinin kendine has İslâmî hukûk, ilke ve kurallarını tanımlayan, temelleri Meymûn'ûl-Kaddâh ve oğulları tarafından atılan Bâtınî fıkıh öğretisi. ... Günümüzdeki imâmları Nizârîlik mezhebinin Kırk Dokuzuncu İmâm-ı Zamânı olan IV. Ağa Han'dır.

Ismaililik hangi dinden etkilenmiştir?

İsmailîliğin İmam Silsilesi İsmâîliler On iki İmam Şiîliği olan Caferiye mezhebinin İmam silsilesinden farklı olarak Cafer-i Sadık'ın oğlu Musa (745–799), (Musa el-Kâzım olarak da bilinir) yerine İsmail'e tabi olmuşlardır. Cafer-i Sadık'a kadar olan İmamları ise Şiiliğin her iki mezhebi de kabul etmektedir.

Pamirler Türk mü?

Pamirler (Darice: پامیری; Tacikçe: помирӣ) bir İran halkıdır. Doğu Tacikistan'ın Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi, Kuzeydoğu Afganistan'ın Bedahşan Vilayeti, ve Çin'deki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne bağlı Taşkurgan Tacik Özerk İlçesi'nin yerli bir halkıdır.

Ismail'i gruplar nelerdir?

  • Nur (İslam)
  • Bâtın (İslam)
  • Zâhir (İslam)
  • Yedicilik.
  • Pir.
  • Dâî
  • Dâvah.
  • Kutsî-Dûa.
Daha fazla öğe...

Batiniler hangi mezhepten?

İslam Dîni İsmaili Şiîliğiyle alâkalı bir dizidir. Bâtınîlik ya da Bâtınîyye (Arapça: الباطنية, El-Bāṭiniyyeh); İslamda Kur'an ayetlerinin görünür anlamlarının dışında, daha derinde gerçek anlamları bulunduğu inancı, ayetleri buna göre yorumlayan akıma Bâtınîlik, bu düşünceyi benimseyen kişiye de Bâtınî denir.

Nizari Ismâilî Devleti kim yıktı?

(Bağımsız Elemût Nizârî Devleti 1256 yılında Hülagû tarafından sona erdirildi.

Zeydiyye ameli konularda hangi mezhebe yakındır?

Zeydiyye mezhebinin temel görüşlerini Tevhid, Adalet, el-V'ad ve'l-Va'id, Emr-i bi'l- Ma'ruf ve Nehy-i Ani'l-Münker ve İmamet konuları etrafında şekillenmektedir. Bu beş esas aynı zamanda Zeydiyye'nin mezhep esasları olarak da kabul edilmektedir.

Batiniler neye inanırdı?

BATINİLER KİMLERDİR? Bâtınîlik ya da Bâtın'îyye. İslamda Kur'an ayetlerinin görünür anlamlarının dışında, daha derinde gerçek anlamları bulunduğu inancı, ayetleri buna göre yorumlayan akıma Bâtınîlik, bu düşünceyi benimseyen kişiye de Bâtınî denir.

Dürziler Müslüman mı?

Dürzîlik Tarikâtı Sünni mezhepler tarafından İslam dışı ilan edilmişlerdir. Dürzîler de kendilerini Müslüman olarak görmezler. Dürzî nüfusu konusunda kesin bir bilgi olmamakla birlikte değişik kaynaklara göre sayılarının 1.000.000 ile 2.500.000 arasında olduğu sanılmaktadır.