Sebzeli bulgur nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sebzeli bulgur nasıl yapılır?
  2. Bulgurlu iç pilav nasıl yapılır?
  3. Sebzeli bulgur pilavı içine ne konur?
  4. Içli bulgur nasıl yapılır?
  5. Bademli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Sebzeli bulgur nasıl yapılır?

Tavada kızdırdığınız yağda önce soğanı ve sebzeleri soteleyin. Yıkadığınız bulgurun suyunu süzdürdükten sonra tencereye aktarın. Tuz, salça, karabiber ve naneyi ilave ettikten sonra tüm malzemeyi 3 dakika kadar kavurun. Sıcak suyunu da ekleyerek kısık ateşte 12-13 dakika pişirin.

Bulgurlu iç pilav nasıl yapılır?

Bulgurlu İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? İki dk kavurun, fıstıkları koyun, iki dk onları kavurun, kuş üzümü salçaları ekleyip karıştırın. Suyunu dökün, kaynayınca bulguru yıkayıp dökün, karıştırın tuzu, şekeri ve baharatları serpin, kısık ateşte 30 dk pişirin.

Sebzeli bulgur pilavı içine ne konur?

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler
  1. 2 su bardağı pilavlık bulgur.
  2. 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1 soğan.
  4. 3 sivri biber.
  5. 3 kırmızı biber.
  6. 2 patlıcan.
  7. 1 yemek kaşığı salça.
  8. 2 domates.
Daha fazla öğe...

Içli bulgur nasıl yapılır?

İçli Bulgur Pilavı Hazırlanışı Kıyılmış soğanları ekleyin, hafif soteledikten sonra ciğerleri ekleyerek kavurun. Doğranmış biber ve domatesi ekleyerek 2 dakika çevirin. Ardından tuz, karabiber, başbaşı bulgur, kuşüzümü ve kaynar suyu ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın.

Bademli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve bademleri koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tereyağı ilave edin. Ardından sırasıyla başbaşı bulgur, kuşüzümü, tuz ve kaynar suyu da ekleyerek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.