Vareste tutmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Vareste tutmak ne demek?
  2. Varesta ne demek?
  3. Durusmalardan Bagisik tutulmak ne demek?
  4. Vares ne demek hukuk?
  5. Hukukta vareste tutulmak ne demek?
  6. Sanık talimatla dinlenebilir mi?
  7. Talimat demek ne demek?

Vareste tutmak ne demek?

Vareste kalmak Türk Dil Kurumu'nda deyim olarak kullanılmaktadır. Bu deyimin anlamı ise yine Türk Dil Kurumu'na göre herhangi bir şeyi yapıp yapmamakta kişinin özgür bırakılmasıdır.

Varesta ne demek?

Varesta ne demek? 1) açıklanamaz, izah edilemez. 2) söz konusu ifade izah gerektirmeyecek kadar açık durumlar için söylenir genellikle...

Durusmalardan Bagisik tutulmak ne demek?

(1) Mahkemece sorgusu yapılmış olan sanık veya bu hususta sanık tarafından yetkili kılındığı hâllerde müdafii isterse, mahkeme sanığı duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutabilir. ... Sorgusundan önce sanığa, ifadesini esas mahkemesi huzurunda vermek isteyip istemediği sorulur.

Vares ne demek hukuk?

Vareste eski hukuki kayıtlarda "azade", "kurtulmuş", "affedilmiş" veya yeni türkçesiyle "bağışık" anlamında kullanılır. Örneğin mahkemede bir tarafın ifadesi daha önce mahkeme tarafından alınmışsa mahkeme salonunda hazır bulunmaktan muaf yani "duruşmadan vareste" tutulabilir.

Hukukta vareste tutulmak ne demek?

Vareste şu anlamlara gelebilir: Vareste eski hukuki kayıtlarda "azade", "kurtulmuş", "affedilmiş" veya yeni türkçesiyle "bağışık" anlamında kullanılır. Örneğin mahkemede bir tarafın ifadesi daha önce mahkeme tarafından alınmışsa mahkeme salonunda hazır bulunmaktan muaf yani "duruşmadan vareste" tutulabilir.

Sanık talimatla dinlenebilir mi?

CMK m.195'e göre; “Suç, yalnız veya birlikte adli para cezasını veya müsadereyi gerektirmekte ise; sanık gelmese bile duruşma yapılabilir. ... Sanığın talimatla sorgusunun yapılması bir zorunluluk olmayıp, yargılamayı yapacak esas mahkemesinin bu yönde karar vermesine bağlıdır.

Talimat demek ne demek?

1. Uyulması gereken hususları bildirmek üzere bir üst makamdan asta verilen resmî emir. 2. asker. Hizmetlerin başarı ile yürütülebilmesi için o hizmetle ilgili sorumlulukları ve ilkeleri içine alan emirler.