Mobese trafik cezası ne zaman gelir?

İçindekiler:

  1. Mobese trafik cezası ne zaman gelir?
  2. Trafik ceza tebligatı kaç günde gelir?
  3. Mobese nasıl ceza keser?
  4. Kırmızı ışık yandıktan kaç saniye sonra geçilir?

Mobese trafik cezası ne zaman gelir?

Trafik elektronik denetleme kurulu sistemi tarafından tespit edilen bir ihlaliniz varsa, adresinize gönderilen tutanak 10 ila 30 gün içerisinde adresinize ulaşır. Bu da 15 gün içerisinde erken ödeme indiriminden faydalanamamanıza sebep olur.

Trafik ceza tebligatı kaç günde gelir?

Posta ile gönderilen cezalar, trafik cezasının tespit edildiği tarihten sonra 10 ile 30 gün içerisinde sistemde kayıtlı olan adresinize gönderilerek tebliğ edilecektir. Ancak sisteme kayıtlı olan adresinizde herhangi biri bulunmuyorsa, bu durumda ceza tebligat yolu ile tarafınıza gönderilir.

Mobese nasıl ceza keser?

Emniyet, yaptığı yeni düzenleme ile merkez teşkilatında görevli memurlara da trafik cezası kesme yetkisi verdi. Polis memurları MOBESE aracılığı ile emniyet kemeri takmama, aşırı hız, kırmızı ışıkta geçme gibi elektronik olarak denetlenebilen ihlallerde trafik cezası yazacak.

Kırmızı ışık yandıktan kaç saniye sonra geçilir?

Diğer yollardan trafik akarken sürücüler kırmızı ışığın sönmesini beklerler. Kırmızı ışık yaklaşık 30 saniye sonunda sarı ışığa döner. Sarı ışık ise araçlara geçişe hazırlanması gerektiği konusunda bir uyarı ışığıdır.