Hangi namazlarda kerahat vakti vardır?

İçindekiler:

  1. Hangi namazlarda kerahat vakti vardır?
  2. Niçin kerahat vaktinde namaz kılınmaz?
  3. Kerahat vakti nedir neden?
  4. Akşam Kerahat vakti namaz kılınır mı?

Hangi namazlarda kerahat vakti vardır?

a) Sabah namazının sünneti hariç olmak üzere imsak vakti girdikten sonra, güneş doğuncaya kadar olan sürede, b) İkindi namazını kıldıktan sonra güneş batıncaya kadar olan sürede, c) Akşam namazı vakti girdiğinde farz kılınmadan önce, d) Cuma günü hatibin minbere çıkmasından sonra (Merğînânî, el-Hidâye, I, 269-271).

Niçin kerahat vaktinde namaz kılınmaz?

Hanefi mezhebine göre, Kerahat Vakti namaz kılmak faziletli değildir. Namaz esnasında güneş doğarsa , ya da tam tersi batarsa Hanefi inancına göre namaz bozulmaktadır. ... Güneşe tapanlar, Kerahat Vakti ibadet ettiklerinden, onlara benzememek adına güneşin doğuşu, batışı ve tepede bulunduğu vakitlerde namaz kılmazlar.

Kerahat vakti nedir neden?

Güneşin doğmasından itibaren güneş ışınlarının gözleri kamaştırma düzeyine gelinceye dek olan sabah vakti, kerahat zamanı şeklinde ifade edilir. Bu vakit, güneşin doğuşundan sonrayı takip eden 45-50 dakikalık olan bir zaman dilimidir.

Akşam Kerahat vakti namaz kılınır mı?

KERAHAT VAKTİNDE NAMAZ KILINIR MI? Kerahat vakti, güneşin doğuş, batış ve en tepede olduğu zaman dilimine denir. Dinimizce kerahat vaktinde namaz kılınması mekruhtur.