Kalp pili ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kalp pili ne işe yarar?
  2. Kalp pilinin zararı var mıdır?
  3. Kalp pili kalbi güçlendirir mi?
  4. Kalp için ne zaman doktora gitmeli?

Kalp pili ne işe yarar?

Kalp pilleri, gerektiği anlarda kalbin işlevini yerine getirmesini sağlayan ve bunu elektrik uyarısıyla yapan, farklı rahatsızlıklara göre tasarlanmış türleri olan, insan fizyolojisiyle uyumlu cihazlardır. Her kalp pilinin enerji kaynağı içlerinde bulunan jeneratörlerdir.

Kalp pilinin zararı var mıdır?

Uzun sürede bazen elektrod tellerin uygulandığı toplar damarlarda tıkanma ve buna bağlı sorunlar (yüzde, kollarda şişme; göğüs ön kısmında toplar damar ağlarının görünür hale gelmesi gibi) oluşabilir. Yine nadiren kalp pili takıldıktan bir süre sonra, pil jeneratörü veya kablolar kendiliğinden cilt dışına çıkabilir.

Kalp pili kalbi güçlendirir mi?

Kalp pilleri artık sadece ani kalp durması önlemek amacıyla değil; kalp yetmezliği, ritim bozuklukları, kalp kasını tutan ciddi hastalıklar, kalp kasılma gücünde ileri derecede azalma ve kalp büyümesi olan hastalarda da kullanılmaktadır.

Kalp için ne zaman doktora gitmeli?

Hangi ağrılar kalp krizini haber veriyor? Göğüs, boyun, kol, sol bilek ya da parmakta ağrı, baskı hissi, uyuşukluk ve karıncalanma varsa hemen doktora gidilmelidir. Özetle bu bölgelerde daha önce olmayan herhangi bir his dikkate alınmalıdır.