Takdim ve tehir ne demek?

İçindekiler:

  1. Takdim ve tehir ne demek?
  2. Takdim olunmak ne demek?
  3. Tehir etmek ne demektir?
  4. Tehir ne demek Osmanlıca?
  5. Teyir nedir?
  6. Takdim ne demek Osmanlıca?
  7. Tehir ne demek hukuk?
  8. Enmüzec ne demek?
  9. Tahrir yapmak ne demek?

Takdim ve tehir ne demek?

Takdim tehir ne demek örnek? Bir sayı yazarken hata sonucu rakamların yerlerinin değişmesidir. İşlemlerin sonucunda çıkan rakamlardaki hatanın takdim tehirden olup olmadığı, doğru işlem ile yanlış işlemin sonuc rakamlarının fark toplamının 9 ve 9'un katları olmasından anlaşılır. 8 = 27 fark bulunur.

Takdim olunmak ne demek?

1) sunmak: “Bahçemin en güzel çiçeğini size takdim ediyorum.” -N. Hikmet. 2) tanıtmak, tanıştırmak: “Seni bu gece bizim eski diplomatımıza takdim edeceğim.” -Ö.

Tehir etmek ne demektir?

Tehir etmek, bilinmeyen bir tarihe ertelemek, yarına / sonraya bırakmak anlamına gelir. Örnek Cümleler: 1- Askerliğimi tehir etmek için yarın şubeye gideceğim.

Tehir ne demek Osmanlıca?

Tehir etmek, sonraya bırakmak. Yönelmek, rücu etmek.

Teyir nedir?

TEHİR – TE'HİR 1. Erteleme, sonraya bırakma: Bendenize ise taraf-ı hümâyunlarından tasvip buyurulan bir mektep müdürlüğü bile henüz mevki-i icrâya konmadan yine taraf-ı hümâyunlarından istihkākımın fevkinde görülüp te'hir buyuruluyor (Ebüzziyâ Tevfik'ten).

Takdim ne demek Osmanlıca?

takdim / تقديم / تقدیم / takdîm / تَقْد۪يمْ (Kıdem. den) Arzetmek. Sunmak. Küçük bir kimseyi yaş, amel, mevki ve takva itibariyle büyük bir kimse ile tanıştırmak. Öne geçirmek, bir şeyi başka bir şeyden önde tutmak.

Tehir ne demek hukuk?

Tehir-i icra veya icranın geri bırakılması kurumu, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun (1) 33.maddesinde düzenlenmiştir. İcranın geri bırakılması, kanunda da belirtildiği üzere, ilamlı takiplerde söz konusu olacaktır. ...

Enmüzec ne demek?

Bir cinsin ana vasıflarını kendinde topladığı için örnek kabul edilen şey veya kimse [XIX. yüzyılda tip karşılığı olarak kullanılmıştır]: Eserlerinde beşer enmûzeçleri yaratarak, bunları bir vak'anın muhtelif safhaları arasında şu veya bu zihniyet ve vaziyet içinde yaşatarak… (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Tahrir yapmak ne demek?

Sözlükte “yazma, kaydetme, deftere geçirme” anlamına gelen tahrîr kelimesi terim olarak, Osmanlı maliye teşkilâtında vergilerin ve bu vergileri verenlerin ismen tesbiti için değişik dönemlerde farklı şehirlerde gerçekleştirilen sayımları ve bu sayımların kaydedildiği defterleri ifade eder.