Neme lazım ne demek sözlük anlamı?

İçindekiler:

  1. Neme lazım ne demek sözlük anlamı?
  2. Övünç kelimesinin anlamı nedir?
  3. Benimsememek anlamı nedir?
  4. Neme lazım ne demek?
  5. Kabullenmek ne anlama gelir?
  6. Itaat edeceksin ne demek?
  7. Koşullu kabullenme nedir?

Neme lazım ne demek sözlük anlamı?

Her işe karşı “Neme lâzım” diye omuz silkip lâkayt kalma, gerekli şeylerle ilgilenmeme, hiçbir şeyi umursamama: Devlet demek, devletçilik demek sorumsuzluk mu, pasiflik mi, nemelâzımcılık mıdır? (Burhan Felek).

Övünç kelimesinin anlamı nedir?

Övünç anlamı, tanımı: Övünç duymak : İftihar etmek, kıvanmak. Övünç çizelgesi : Bir okulda davranışları ve derslerindeki başarıları ile dikkat çeken seçkin öğrencilerin adlarının yazıldığı çizelge, iftihar listesi. Övünme : Övünmek işi, kıvanç, iftihar.

Benimsememek anlamı nedir?

Bir şeye, birine bağlanmak, ısınmak.

Neme lazım ne demek?

birl. i. Her işe karşı “Neme lâzım” diye omuz silkip lâkayt kalma, gerekli şeylerle ilgilenmeme, hiçbir şeyi umursamama: Devlet demek, devletçilik demek sorumsuzluk mu, pasiflik mi, nemelâzımcılık mıdır? (Burhan Felek).

Kabullenmek ne anlama gelir?

Kabullenme, rahatsızlık yaratan düşünceler, duygular ya da koşullarla başa çıkabilmenin alternatif bir yoludur. Kabullenme yoluyla, içsel yaşantıları reddetmen, bastırmak ya da onlardan kaçınmak yerine, bu yaşantılara yaklaşılmaya çalışılır. ... Düşünceleri veya duyguları da yok etmek mümkün değildir.

Itaat edeceksin ne demek?

İtaat Etmek Ne Demek? İtaat etmek, otorite kabul edilen kişinin sözünü dinleyerek onun buyruğuna uygun davranmak anlamına gelmektedir.

Koşullu kabullenme nedir?

Koşulsuz kendini kabul; bireyin kendi varlığından bağımsız olarak sadece davranışlarını, düşüncelerini ve duygularını akılcı sınırlar içinde iyi ya da kötü olarak değerlendirerek kendine olumlu değer vermesidir.