Ünvan kısaltmaları nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Ünvan kısaltmaları nasıl yazılır?
  2. Isim kısaltmaları nasıl yapılır?
  3. Büyük harflerle yapılan kısaltmalar nasıl okunur?
  4. Kaynakçada bkz ne demek?
  5. Büyük harfle yapılan kısaltmalar arasına nokta konur mu?
  6. Stajer nasil yazilir TDK?

Ünvan kısaltmaları nasıl yazılır?

Kısaltılan kelime veya kelime grubu; özel ad, unvan veya rütbe ise ilk harf büyük; cins isim ise ilk harf küçük olur: Alm. (Almanca), İng. (İngilizce), Kocatepe Mah. (Kocatepe Mahallesi), Güniz Sok. (Güniz Sokağı),Prof. (Profesör), Dr. (Doktor), Av. (Avukat), Alb. (Albay), Gen. (General); is. (isim), sf. (sıfat), hzl.

Isim kısaltmaları nasıl yapılır?

* Sözcükler kısaltılırken genellikle ilk harfle birlikte sözcüğü oluşturan temel harfler alınır. Kısaltmanın sonuna nokta konur. * Kısaltılan sözcük özel ad, unvan veya rütbe ise ilk harf büyük olur. * Kişi adları kısaltılırken sözcüklerin ilk harfleri alınır.

Büyük harflerle yapılan kısaltmalar nasıl okunur?

Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK'den, THY'de, TRT'den, TL'nin vb.

Kaynakçada bkz ne demek?

Kapak Sayfasında, makalenin başlığı, yazar veya yazarların bağlı bulundukları kurum ve unvanları, kendilerine ulaşılabilecek adresler, cep, iş ve faks numaraları, ORCID ve e-posta adresleri yer almalıdır (bkz. Son Kontrol Listesi).

Büyük harfle yapılan kısaltmalar arasına nokta konur mu?

Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz.

Stajer nasil yazilir TDK?

Stajer nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "stajyer" şeklindedir.