Vad etmek nasil yazilir?

İçindekiler:

  1. Vad etmek nasil yazilir?
  2. Cem etmek nasıl yazılır TDK?
  3. Vaad etmek ne demek?
  4. Vaat etmek nasıl yazılır?
  5. Vaat etmek ne demek TDK?
  6. Cemetmek nasil yazilir?

Vad etmek nasil yazilir?

2- Davranışıyla, tutumuyla bir işi yapacağı duygusunu uyandırmak, umut vermek. VADETMEK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin vadetmek mi, vaad etmek mi, vaat etmek mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı vadetmek şeklinde olmalıdır.

Cem etmek nasıl yazılır TDK?

Cemetmek mi?” yoksa “Cem etmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Cem etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Cemetmek şeklinde olmalıdır.

Vaad etmek ne demek?

Sözlükte vaad (va'd) “gelecekle ilgili olarak birine söz vermek; müjdelemek, tehdit etmek” anlamında masdar-isimdir.

Vaat etmek nasıl yazılır?

İşte vaat kelimesinin doğru yazımı... Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının vaad olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı vaat olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de vaat kelimesi doğru yazım biçimidir.

Vaat etmek ne demek TDK?

Davranışıyla, tutumuyla bir işi yapacağı duygusunu uyandırmak ve bu konuda umut vermektir. Ancak bu sözcük sıklıkla yanlış yazılır. Vaat etmek, vaad etmek, vad etmek gibi hatalı kullanımlara maruz kalan kelimenin doğru yazımı vadetmek şeklinde olmalıdır.

Cemetmek nasil yazilir?

Özgün biçimleri tek heceli bazı Arapça kökenli kelimeler etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle birleşirken ses düşmesine, ses değişmesine veya ses türemesine uğradıklarında bitişik yazılır: emretmek, menolunmak, cemetmek, kaybolmak; darbetmek, dercetmek, hamdetmek; affetmek, hissetmek, reddetmek ...