Şifai anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Şifai anlamı nedir?
  2. Şifahi nedir TDK?
  3. Şifahen mi Şifayen mi?
  4. Gıyaben ne demek Siri?
  5. Şifahen ne demek hukuk?
  6. Şifahi kültür ne demek?
  7. Irticalen konuşma ne demek?
  8. Irticalen ne demek edebiyat?
  9. Gıyabında konuşmak ne demek?
  10. Hukukta şerik ne demek?
  11. Irticale nedir?

Şifai anlamı nedir?

(ﺷﻔﺎﻫﻰ) sıf. (Ar. şifāh “ağızdan ağıza söyleme” ve nispet eki -і ile şifāhі) Sözlü: “Şifâhî ifâde.” “Şifâhî imtihan.” “Şifâhî emir.” Esâsen Anadolu köylerine şu son senelerin mâcerâsı üstüne bir nevi şifâhî seyâhatnâme giriyor (Rûşen E. Ünaydın).

Şifahi nedir TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'şifahi'dir. ŞİFAHİ NE DEMEK: Sözlü, tahrirî karşıtı.

Şifahen mi Şifayen mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Şifaen şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Şifahen şeklinde olmalıdır.

Gıyaben ne demek Siri?

Arapça kökenli bir sözcük olan gıyab, görünürde olmamak manasına gelir. Bu kelimeden türetilmiş olan gıyaben sözcüğü de, kendisi o anda orada olmayan kişiler hakkında söylenen kalıplaşmış bir sözcüktür. Henüz tanışılmamış ama hakkında az çok bir şeyler bilinen kişiler hakkında da gıyaben kelimesi kullanılır.

Şifahen ne demek hukuk?

Şifahen ne demek hukuk? 1-)Sözlü Olarak, Sözlü Biçimde, Yazili Olmanin Ziddi. 2-)Ağızdan, sözle söyleyerek.

Şifahi kültür ne demek?

Şifahi kültür denilen bu anlayış, geleneksel Türk kültüründe Türk ninnilerinden, masallarına, mitolojik efsanelerinden çeşitli atasözü ve deyimleriyle oldukça zengin bir geleneğin sonunda kendiliğinden şekillenen toplumsal hâfızanın diğer adıdır.

Irticalen konuşma ne demek?

İrtical kelimesi doğaçtan konuşmak, yazılı bir metne bakmadan, hazırlıksız olarak söz ve şiir söylemek manalarına gelen bir sözcüktür. ...

Irticalen ne demek edebiyat?

irticâl (=irticâlen=doğaçlama): a. i. Önceden düşünmeksizin birdenbire çok güzel söz veya şiir söyleme. Bu mânâda irticâlen, bi'l-irticâl, bedâheten, bi'l-bedâhe ve füc'eten kelimeleri de kullanılır. Bu tür şiirlere irticâlî veya bedîhe denir.

Gıyabında konuşmak ne demek?

Gıyabında konuşmak ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Kendi yokken, arkasından.

Hukukta şerik ne demek?

Suçun icrasına iştirak etmekle birlikte, işlenişine bulunduğu katkının niteliği gereği kanuni tanımdaki fiili gerçekleştirmeyen diğer suç ortaklarına “şerik” denilmekte olup, kanunda şeriklik; azmettirme ve yardım etme olarak iki farklı şekilde düzenlenmiştir.

Irticale nedir?

[l ince] (ﺍﺭﺗﺠﺎﻝ) i. (Ar. recel'den irticāl) Hazırlanmadan, düşünmeden, içine doğduğu gibi şiir veya güzel söz söyleme, bir mûsikî parçası meydana getirme: İşte bu sebepledir ki el'an / Türkî'de yok irticâle imkân (Ziyâ Paşa'dan).