Güler yüz nasıl Yazilır?

İçindekiler:

  1. Güler yüz nasıl Yazilır?
  2. Bayrampaşa nasıl yazılır?
  3. Cana yakın nasıl yazılır?
  4. Vişne çürüğü nasıl yazılır?
  5. Girişken mi girişken mi?
  6. Yazar kasa nasıl kullanılır?
  7. Ayşe Hanım mı Ayşe Hanım mı?
  8. 1985 te mi de mi?

Güler yüz nasıl Yazilır?

3. -r / -ar / -er, -maz / -mez ve -an / -en sıfat-fiil ekleriyle kurulan sıfat tamlaması yapısındaki birleşik kelimeler ayrı yazılır: bakar kör, çalar saat, çıkar yol, döner sermaye, güler yüz, koşar adım, yazar kasa, yeter sayı; çıkmaz sokak, geçmez akçe, görünmez kaza, ölmez çiçek, tükenmez kalem; akan yıldız, ...

Bayrampaşa nasıl yazılır?

Kişi adları ve unvanlarından oluşmuş mahalle, meydan, köy vb. yer ve kuruluş adlarında, unvan kelimesi sonda ise gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır: Abidinpaşa, Bayrampaşa, Davutpaşa, Gazi Osmanpaşa (mahalle); Ertuğrulgazi (ilçe), Kemalpaşa (ilçe); Mustafabey (cadde), Necatibey (cadde) vb.

Cana yakın nasıl yazılır?

CANA YAKIN NASIL YAZILIR? Bu kelimenin cana yakın mı, canayakın mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı cana yakın şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Vişne çürüğü nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Vişne çürüğü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Vişneçürüğü şeklinde olmalıdır.

Girişken mi girişken mi?

Bu kelime genellikle Girişgen şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Girişken şeklinde olmalıdır.

Yazar kasa nasıl kullanılır?

Yazar Kasa Pos Kart Bilgisi İle Satış İşlemi: Satış tutarı girildikten sonra döviz tuşu ardından giriş tuşuna basılır ve POS'a geçilir. Satış menüsü seçilerek giriş tuşuna basılır yazar kasa tutarıyla devam etmek için giriş tuşu tekrarlanır, ekrandaki tutar onaylanarak manuel girişten kart numaraları tuşlanır.

Ayşe Hanım mı Ayşe Hanım mı?

Bu kelime genellikle Ayşe Hanım'dan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ayşe Hanımdan şeklinde olmalıdır.

1985 te mi de mi?

Sayılara getirilen ekleri ayırmak için konur: 1985'te, 8'inci madde, 2'nci kat; 7,65'lik, 9,65'lik, 657'yle vb. 5. Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adlarına gelen ekleri ayırmak için konur.