Pespese nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Pespese nasıl yazılır TDK?
  2. Pespese nasıl?
  3. Peş peşe ayrı mı?
  4. Peşpeşe ikileme mi pekiştirme mi?
  5. Alış veriş nasıl yazılır?
  6. Mosmor ikileme mi pekiştirme mi?
  7. Ikileme nasıl anlaşılır?

Pespese nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, peş peşe şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Birçok örnekte görülen "peşpeşe" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "peş peşe"dir.

Pespese nasıl?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı “peş peşe”dir.

Peş peşe ayrı mı?

İşte bu kelimeyle ilgili bilinmesi gerekenler… “PEŞ PEŞE” YAZILIŞI TDK'DA! Peş peşe kelimesi TDK'ya göre yazılışı ayrı olan kelimeler arasında bulunuyor. Yanlış kullanım şeklinde gerçekleştirenler bu kelimeyi birleşik olarak kullanabiliyorlar.

Peşpeşe ikileme mi pekiştirme mi?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde en çok yapılan yanlışlar kısmında yer alan ikilemelerden biri de peş peşe olmaktadır. Ayrı , bitişik mi yazıldığı araştırılır. TDK sözlüğünde kelimenin ayrı olarak yazılması doğru olarak kabul edilir.

Alış veriş nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Alış veriş şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Alışveriş şeklinde olmalıdır.

Mosmor ikileme mi pekiştirme mi?

Sıfat veya zarf görevindeki pekiştirmeli sözler bitişik yazılır: apaçık, apak, büsbütün, çepeçevre, çırılçıplak, dümdüz, düpedüz, gömgök, güpegündüz, kapkara, kupkuru, masmavi, mosmor, paramparça, sapasağlam, sapsarı, sırılsıklam, sırsıklam, sipsivri, yemyeşil vb.

Ikileme nasıl anlaşılır?

İkilemeler
  1. 1) Aynı kelimenin tekrarlanmasıyla yapılır: ağır ağır, güzel güzel, tatlı tatlı, konuşa konuşa, atlaya atlaya, koşa koşa, deste deste, soğuk soğuk…
  2. 2) Zıt kelimelerin tekrarlanmasıyla yapılır: İyi kötü, aşağı yukarı, büyük küçük, alt üst, düşe kalka, bata çıka…
Daha fazla öğe...