Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

İçindekiler:

  1. Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?
  2. Avukata genel vekaletname ne demek?
  3. Vekalet verirken nelere dikkat etmeli?
  4. 2 avukata vekalet verilir mi?
  5. Birden fazla avukata vekalet verilir mi?
  6. Avukat vekaleti nereye verilir?

Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

Vekaletin iptali için ilk olarak vekaletin düzenlendiği notere gidilmesi gerekir. Noterden azilname ya da iptal, fesh belgesi alınmalıdır. Noterden alınan azilname ise vekalet veren kişiye gönderilmelidir. Bu belgenin noterden alınabilmesi için ödenmesi gereken belli bir harç miktarı yatırılır.

Avukata genel vekaletname ne demek?

Genel Vekaletname : Müvekkilin, vekili kendi adına tasarrufta bulunabilmesi için yetkili kılmasıdır. Bu vekâlet çeşidinde, vekil, müvekkili adına bağış,satış cinsinden olan sözleşmeler hariç tasarruflarda bulunabilir.

Vekalet verirken nelere dikkat etmeli?

Vekaletname ilgili ve yetkili makamlar tarafından düzenlenmelidir. Vekaletname belgeler, Türkiye Cumhuriyeti kimliği veya pasaportu ile düzenlenmiş olmalıdır. Vekaletname yabancı dilden çeviri edilmiş ise yeminli noter tarafından aslına uygun şekilde onaylanması gereklidir.

2 avukata vekalet verilir mi?

İkinci bir avukata vekalet verilmesi: Vekalet veren başka birini ilaveten vekil tutabileceği gibi; avukatlar kendi aralarında vekalet devri yapabilir. Avukata vekalet vermek için gerekli belgeler: Genel Dava Vekaleti için sadece noterden belge alınır.

Birden fazla avukata vekalet verilir mi?

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 'birden fazla vekil görevlendirilmesi' başlıklı 75. Maddesinde ''dava için birden fazla vekil görevlendirilmiş ise vekillerden her biri, vekâletten kaynaklanan yetkileri, diğerinden bağımsız olarak kullanabilir.

Avukat vekaleti nereye verilir?

Vekalet verme işlemleri ise noter huzurunda gerçekleşir. Avukat, vekalet veren kişi gelmese bile notere giderek bu işlemi yerine getirebilir.