Phrasal Verbs nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Phrasal Verbs nasıl kullanılır?
  2. Up nerelerde kullanılır?
  3. Common Phrasal Verbs nedir?
  4. Separable Phrasal Verbs nedir?
  5. Öbek fiiller ne demek?

Phrasal Verbs nasıl kullanılır?

Phrasal verbs hem geçişsiz hem de geçişli fiil olarak kullanılabilir. (The children were sitting around, doing nothing (Çocuklar hiçbir şey yapmıyorlar, öylece oturuyorlardı.) She looked up her old boyfriend. (Eski erkek arkadaşını aradı.) Bu yapıdaki bir fiil ile birleşmiş kelimeye (çoğu kez bir edat ile) takı denir.

Up nerelerde kullanılır?

Çıkmak istediğin bir noktadır veya almak istediğin bir sonuçtur. “Up” kendini aşmaktır. Bir şeye/bir noktaya ulaşıp işini bitirmektir. O yüzden up ile oluşan bir çok phrasal verb bir noktaya ulaşmak, yükselmek ya da bir şeyi bitirmek anlamına geliyor.

Common Phrasal Verbs nedir?

Ancak, birazdan göstereceğimiz, günlük konuşma dilinde en çok kullanılan 25 phrasal verb'i ezberleyerek İngilizce konuşma ve yazmanızı renklendirebilir, dinleme ve okumanızı da geliştirebilirsiniz.

  1. 1 – Add up.
  2. 2 – Blow up.
  3. 3 – Bring up.
  4. 4 – Call off.
  5. 5 – Carry on.
  6. 6 – Come across.
  7. 7 – Come up with.
  8. 8 – Fall apart.

Separable Phrasal Verbs nedir?

Ayrılabilir (Separable) Phrasal Verbs Eğer bir deyimsel fiil ayrılabilir ise nesneyi ana fiil ve edatın arasına yerleştirebilir ya da hiç ayırmadan Phrasal Verb öbeğinin sonuna ekleyebilirsiniz.

Öbek fiiller ne demek?

Sizlerin de bildiği gibi en az bir fiil ve bir kelimeden oluşan (ortaç ya da edat) fiillere phrasal verb yani öbek fiil denir. Öbek fiillerin anlamı, onları oluşturan kelimelerin anlamlarından farklılık gösterir. Örneğin 'give up' fiilinin anlamı ile 'give' fiili arasında doğrudan bir ilişki kurulamaz.