E devletten gelir nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. E devletten gelir nasıl öğrenilir?
  2. Gelir sorgulama nasıl yapılır?
  3. E-Devlet gelir Testi Nedir?
  4. Genel Sağlık Sigortası kaç günde sonuçlanır?
  5. E devlet üzerinden gelir testi yapılır mı?
  6. Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar ne yapmalı?

E devletten gelir nasıl öğrenilir?

E-Devlet sistemi üzerinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti için (https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) linkine tıklayarak sorgulama bölümüne ulaşabilirsiniz.

Gelir sorgulama nasıl yapılır?

Gelir testi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı SYDV tarafından yapılmaktadır. Gelir testi yaptıracak vatandaşlar bağlı bulunduğu kaymakamlığa giderek önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelir testi başvurusu yapıp ardından verilecek formu doldurmalıdırlar.

E-Devlet gelir Testi Nedir?

Gelir testi; çalışmayan, bir iş yerine sahip olmayan, harp ya da vazife malullüğü, 65 yaş aylığı ve işsizlik ödeneği gibi herhangi bir gelire yani sosyal güvenceye sahip olmayan kimselerin çeşitli sosyal haklardan ücretsiz şekilde yararlanmasına olanak sağlar. 88,29 TL olarak belirlenmiştir.

Genel Sağlık Sigortası kaç günde sonuçlanır?

GELİR TESTİ SONUÇLARI KAÇ GÜNDE BELLİ OLUR? Gelir testi sonuçları ortalama olarak 15 iş günü içerisinde belli olmaktadır.

E devlet üzerinden gelir testi yapılır mı?

Test sonucu sorgulaması ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da e-Devlet aracılığıyla yapılır. İlk seçenek olarak başvuru yapılan kuruma giderek sonuç öğrenilebilir. İkinci seçenek olarak ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar ne yapmalı?

GSS başvuru işlemleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan fiziki şekilde yapılmalı ya da online sistemler üzerinden gerçekleştirilmelidir. Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e-devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir.