Dağ çayı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Dağ çayı ne işe yarar?
  2. Yayla çayı nasıl olur?
  3. Kis çayında neler var?
  4. Tüylü çay nedir?
  5. Hamileler hangi çayı içemez?

Dağ çayı ne işe yarar?

Güçlü antioksidan özellikleri bulunan dağ çayı, vücudu serbest radikallerden koruyor, bu sayede bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıkları önlüyor, var olan hastalıkların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine destek oluyor. Balgam söktürücü bir etki oluşturuyor.

Yayla çayı nasıl olur?

Yayla çayı tarifi: Yayla çayını iki farklı şekilde demleyebilirsiniz. Bunlardan biri Suyun kaynatılması ve ardından yayla bitkisinin içine eklenerek en az 10 dakika demlenmesi yöntemidir. Bu işlemin ardından yayla bitkisini süzerek çayını isteğinize göre limon ya da bal ile tüketebilirsiniz.

Kis çayında neler var?

Karahindiba, papatya, ginseng, yeşil çay, tarçın, nane, okaliptus, hibiskus, havlıcan, karanfil, ıhlamur, adaçayı, ekinezya, zerdeçal, zencefil gibi kış çayı malzemeleri kullanılarak hazırlanan kış çayı içerisinde neredeyse tüm şifalı bitkiler yer almaktadır.

Tüylü çay nedir?

Yaprakları tüylü ve sert olan dağ çayının sadece Türkiye'de yetişen 10-15 çeşidi mevcuttur. Türkiye'de Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulabileceğiniz dağ çayı, boz kekik ve bozlan çayı olarak da anılır.

Hamileler hangi çayı içemez?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Kocayurt, “Gebeler nane, limon ıhlamur, yeşil çay gibi güvenli bitki çaylarını günde 1 fincan tüketebilir. Karışık içerikli olanları, sinemaki, ahududu, kekik, ebegümeci, yaban mersini gibi ismi sık duyulan bitki çaylarını ise tüketmemeli” diyor.