Memurların yıllık izinleri iptal mi?

İçindekiler:

  1. Memurların yıllık izinleri iptal mi?
  2. Memur yıllık izin tek seferde kullanılır mı?
  3. Onaylanan yıllık izin iptal edilebilir mi?
  4. 657 yıllık izin en fazla kaça bölünür?
  5. Personel sağlık izinleri iptal mi?
  6. 2 yıl dolmadan yıllık izin kullanılır mi?

Memurların yıllık izinleri iptal mi?

Memurların salgın nedeniyle kullanmadıkları izinlerin gelecek yıla devredilme kararını Cumhurbaşkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bıraktı. Eğer karar çıkmazsa geçen yıldan kalan izinler 1 Ocak'ta iptal olacak. ... Eğer düzenleme yapılmazsa geçen yıldan kalan izinler 1 Ocak'ta iptal olacak.

Memur yıllık izin tek seferde kullanılır mı?

Mevzuatımızda yıllık izinlerin bir bütün olarak kullanılması ya da birer gün olarak kullanılmasına engel bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 105. Maddesinde açık bir şekilde amire uygun bulduğu zamanlarda izin kullandırma yetkisi verilmiştir.

Onaylanan yıllık izin iptal edilebilir mi?

ONAYLI İZİNLERİN İPTALİ ZOR Şunu da belirtmekte fayda var; işverenlerin, çalışanları henüz alınmayan izin dönemleri için zorunlu olarak tatile gönderebilir. Ama mart ayından önce işveren tarafından onaylanmış olan izinler, öyle kolay kolay iptal edilemez veya ertelenemez.

657 yıllık izin en fazla kaça bölünür?

CEVAP: İzinlere ilişkin olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 23.,102. ve 103. maddeleri aşağıdaki şekildedir. ... Madde 103 - Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izliyen iki yılın izni bir arada verilebilir.

Personel sağlık izinleri iptal mi?

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun, tüm ülke genelindeki sağlık çalışanlarının idari izinlerini iptal ettiği öğrenildi. Resmi Gazete'de yer alan Başbakanlık genelgesine göre, memurların izinleri kaldırıldı.

2 yıl dolmadan yıllık izin kullanılır mi?

EN AZ BİR YIL İş Kanunu işçilere işyerinde bir yılını doldurmadan yıllık izin kullanma hakkı tanımıyor. İşçi bir yılını doldurduktan sonra ikinci yılı içinde hak kazandığı yıllık izni kanunun öngördüğü sisteme uygun şekilde kullanmak zorunda.