Esnek olmalı ne demek?

İçindekiler:

  1. Esnek olmalı ne demek?
  2. Ticarette esneklik nedir?
  3. Edebiyatta esneklik nedir?
  4. Zımparanın anlamı nedir?
  5. Esnek çalışma ne demek?
  6. Kalite yönetiminde esneklik nedir?
  7. Esneklik türleri nelerdir?
  8. Esneklik direnci nedir?
  9. Esnek çalışma saatleri nasıl oluyor?
  10. Esnek çalışma kimlere var?
  11. Esnek çalışma saatlerine uygun ne demek?
  12. Esnek iş sözleşmeleri nelerdir?
  13. Kolayda mal ne demek?
  14. Inelastik talep ne demek?
  15. Kalite Çemberi nedir neden yapılmalıdır?

Esnek olmalı ne demek?

Esnek olmak demek, taviz vermek, kontrolü elden bırakmak, disiplinden uzaklaşmak demek değildir. Aksine kontrolü ele almak demektir. Esnek olmak, esnek düşünebilmek bir başarı sanatıdır. Düşünce tarzı ve yaklaşım açısından esnek davranmak tüm seçenekleri görebilme, değerlendirebilme imkânı sağlar.

Ticarette esneklik nedir?

Talebin veya arzın fiyattaki bir değişikliğe tepki verme derecesine esneklik denir. Esneklik üründen ürüne değişir çünkü bazı ürünler tüketici için diğerlerinden daha önemli olabilir.

Edebiyatta esneklik nedir?

Esneklik: Esneklik, ses hacminin değişikliğe bağlı olan ses tonunu ya da perde değişikliğini ifade eder. ... Konuşma sırasında kişi, ses aralığını bilmeli ve sesinin pesliğini, tizliğini, tonunu bu ses aralığına göre ayarlamalıdır.

Zımparanın anlamı nedir?

ZIMPARA. i. (Fars. sumbāde > sumpāre “nalbant bıçağı”ndan) İçinde çok sert alümin billûrları bulunan ve aşındırıcı olarak kullanılan tabiî kaya. ѻ Zımpara kâğıdı: Mâden, tahta vb. şeylerin yüzlerini düzeltmeye, pürüzlerini gidermeye ve parlatmaya yarayan, üstüne zımpara tozu yapıştırılmış kalın kâğıt.

Esnek çalışma ne demek?

Esnek çalışma, çalışma saatlerinin standart mesai saatlerinden farklı saatlere sahip bir çalışma sistemidir. ... Esnek çUninstall modulealışma ile şirketler çalışma sürelerine bağlı kalmak koşuluyla çalışanları için işe başlama ve sonlandırma saatleri belirler.

Kalite yönetiminde esneklik nedir?

Özetle esneklik, firma performansından taviz vermeden değişen şartlara uyarlanma becerisini ifade eden çok boyutlu bir üretim fonksiyonu özelliğidir.

Esneklik türleri nelerdir?

Talep esneklikleri, talep edilen mallar üzerinde fiyat esnekliği, gelir esnekliği ve çapraz fiyat esnekliği olmak üzere üç tanedir.
  • Fiyat esnekliği.
  • Gelir esnekliği.
  • Çapraz esneklik.

Esneklik direnci nedir?

2.1 Esneklik Esneklik sınırı ,malzemenin biçim değiştirmeksizin etkisinde kalabileceği en yüksek gerilme değeridir. Bu değer aşıldığında malzemede kalıcı ve tersinmez biçim değişiklikleri görülür (Şekil 2.1). Maddeler üzerinde kuvvet uygulandığında, şekillerinde az ya da çok değişmeler olur.

Esnek çalışma saatleri nasıl oluyor?

Haftalık Esnek Çalışma Saatleri: Çalışanın haftalık 40 saatlik çalışma süresini çalışma günlerine yayarak çalışma olanağı vardır. Örneğin, haftanın ilk üç günü 7 saatlik çalışan bir kişi geriye kalan iki günde 9 saat ve 10 saat çalışarak haftalık toplam 40 saati tamamlayabilir.

Esnek çalışma kimlere var?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bütün çalışanları kapsıyor. Dolayısıyla memur, sözleşmeli personel, geçici personel, kamu işçisi ve kadroya geçirilen taşeron işçilerin tamamı bu kapsamda esnek veya uzaktan çalışabilecek.

Esnek çalışma saatlerine uygun ne demek?

Standart 5 veya 6 güne yayılan toplam haftalık iş süresini daha az sayıda iş gününe sıkıştıran bir çalışma modelidir. Bu model, haftalık toplam 40 saatlik çalışma süresini normalde 5 gün boyunca 8 saat çalışmak yerine 4 gün boyunca 10 saat çalışma süresiyle sağlar.

Esnek iş sözleşmeleri nelerdir?

KANUNDA ESNEK ÇALIŞMA İş Kanunu, işverene çalışma saatlerini iki aylık bir süreye eşitsiz olarak yayma hakkı vermektedir. Maddeye göre, “Aksi kararlaştırılmamışsa çalışma süresi, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.

Kolayda mal ne demek?

A- Kolayda Mallar: Tüketicilerin az çaba sarf ederek satın almaya niyetli oldukları, genelde diğer ürünlere göre daha sık satın alınan, göreli olarak daha düşük fiyatlara sahip ürün grubudur (Ekmek, çay, şeker, pirinç vb.).

Inelastik talep ne demek?

örnek olarak bir malın fiyatındaki %10'luk bir artışa/inişe, tüketici %3'lük talep azalışı/artışı ile cevap veriyorsa inelastik; bunun yanında, maldaki %10'luk bir artış, tüketici talebinde %30 azalışa neden oluyorsa elastik talep oluyor.

Kalite Çemberi nedir neden yapılmalıdır?

Kalite çemberleri, Türkçede "kalite kontrol çevrimleri", "kalite ekipleri", "kalite kontrol çemberleri" gibi değişik adlarla anılmıştır. Kalite çemberlerinin temel amacı;çalışanların becerilerinden yararlanarak aynı zamanda işlerini benimsemelerini, tatmin olmalarını sağlayıp yönetime katılmalarını sağlamaktır..