Belediye Sözleşmeli personel ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Belediye Sözleşmeli personel ne kadar maaş alır?
  2. Belediyeye kadrolu nasıl girilir?
  3. Sözleşmeli personel kadroya ne zaman geçecek?
  4. Belediyeye girmek için ne yapmak gerekir?
  5. Belediye şirketine geçenler tediye alacak mı?
  6. Belediyede çalışanlar tediye alacak mı?

Belediye Sözleşmeli personel ne kadar maaş alır?

5393 sayılı kanun çerçevesinde çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personelin unvan bazında ücret tavanları ,51 lira ile ,04 lira arasında, kısmi zamanlı sözleşmeli personel net ücret tavanı ,97 lira ile ,61 lira arasında, 657 sayılı kanuna göre net aylık ücret tutarı da , ...

Belediyeye kadrolu nasıl girilir?

Belediyeler kadrolu ya da sözleşmeli personel almaktadır. Belediyeye memur olarak girebilmeniz için öncelikle KPSS sınavına girmeniz ve başarılı olmanız gerekmektedir. En az 70 puan ölçü olarak alınsa da atama için en yüksek puandan başlayarak geriye doğru personel alımı yapılmaktadır.

Sözleşmeli personel kadroya ne zaman geçecek?

Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı. Çalışmayla 4 yıl sonra kadroya geçecek olan memurun, tüm özlük haklarına da kavuşacağı öngörülüyor.

Belediyeye girmek için ne yapmak gerekir?

Belediyelerde işçi olarak başvuru yapabilmek için ilgili belediyenin insan kaynakları bölümüne CV nizi bırakmanız yeterlidir. Anlaşmalı taşeron firmalarda işe başlamak istiyorsanız ilgili firmanın adresine ulaşarak bu firmayla iletişime geçmeniz ve CV bırakmanız daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Belediye şirketine geçenler tediye alacak mı?

Kanuna göre belediyelerde ve belediyelere bağlı (İETT gibi) teşekküllerde çalışan işçilere ilave tediye ödeniyor. Belediyelere ait şirketlerde çalışan işçilere ise kanun uyarınca ilave tediye ödenmiyor. Bu nedenle belediyeye ait şirketlere geçişi yapılan taşeron işçiler de ilave tediye alamıyor.

Belediyede çalışanlar tediye alacak mı?

Yukarıda açıkladığımız üzere belediye şirketleri, herhangi bir özel müteşebbise ait özel hukuk tüzelkişileri değildirler. ... Bu sebeple, belediye şirketlerinin, kendi bünyesinde iş sözleşmeleri ile çalıştırdıkları işçilere 6772 sayılı yasa gereğince ilave tediye ücreti ödemesi yasal bir zorunluluktur.