Klişe nedir ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Klişe nedir ne anlama gelir?
  2. Kolonileşme anlamı nedir?
  3. Seçkin olmak ne demek?
  4. Kolonicilik ne demek TDK?
  5. Seçkin kimlere denir?

Klişe nedir ne anlama gelir?

Klişenin anlamı İsim olarak klişe, baskıda kullanılmak amacıyla üzerine kabartma resim ya da şekil çıkartılmış metal bir levha anlamına geliyor. ... TDK'nın sıfat olarak 'klişe'ye uygun bulduğu karşılık, 'basmakalıp' sözcüğüdür. Günümüzde klişe kabul edilen pek çok ifade, geçmişte etkiliydi.

Kolonileşme anlamı nedir?

Koloni, bir devletin nüfusunun bir bölümünü yerleştirmek için denizaşırı bir ülkeyi ele geçirerek yurttaşlarını oraya iskan etmesi halinde meydana gelen yeni yurttur. Bazı durumlarda "sömürge" ile eş anlamda kullanılır fakat sömürgeden farklı bir kavramdır.

Seçkin olmak ne demek?

sıf. (< seç-kin) Başkalarında bulunmayan üstün niteliklere sâhip, sıradan ölçülerin dışında, üstün, güzîde, mümtaz: İhsan, bu iki gün içinde her iki sanatkârın nasıl seçkin insanlar olduğunu anlamıştı (Ahmet H. Tanpınar).

Kolonicilik ne demek TDK?

Kolonicilik ya da kolonyalizm, “colonia” kelimesinden türeyip dilimize geçmiş olan bir sözcüktür. Kelime anlamı ile kendi yurdundan bağını koparmadan yeni bir yere yerleşen topluluk anlamına gelmektedir.

Seçkin kimlere denir?

Seçkinler, siyaset ve sosyoloji kuramlarında, fazlasıyla büyük miktarda sermayeyi veya iktidarı elinde tutan küçük bir insan grubudur.