Nefrit nedir nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Nefrit nedir nasıl tedavi edilir?
  2. Bobrekte enfeksiyon nasil gecer?
  3. Glomerülonefrit nedir ne demek?
  4. Glomerulonefrit neden olur?

Nefrit nedir nasıl tedavi edilir?

NEFRİT TEDAVİSİ Böbrek iltihabında ilk önce ağız yoluyla alınan antibiyotik tedavisi uygulanır. Bu hastalığa neden olan bakterinin türüne göre farklılık göstermektedir ve buna göre tedavi uygulanır. Eğer bakterinin türü bilinmiyorsa o zaman etkis daha geniş bir antibiyotik tedavisi uygulanır.

Bobrekte enfeksiyon nasil gecer?

Enfeksiyon hala mevcutsa, başka bir antibiyotik almak gerekir. Böbrek enfeksiyonunuz şiddetli ise, doktorunuz sizi hastaneye yatırabilir. Tedavi, kolunuzdaki bir damardan aldığınız antibiyotik ve sıvıları içerebilir (intravenöz olarak). Hastanede kalacağınız süre, böbrek enfeksiyonunun şiddetine bağlıdır.

Glomerülonefrit nedir ne demek?

Glomerülonefrit, böbreklerdeki küçük filtrelerin iltihaplanmasıdır. Glomerüller fazla sıvıyı, elektrolitleri ve atıkları kan dolaşımınızdan uzaklaştırır ve idrarınıza dahil eder. Glomerülonefrit, akut veya kronik olarak ortaya çıkabilir.

Glomerulonefrit neden olur?

Böbrek iltihabının bazı farklı tipleri vardır: · Akut Glomerulonefrit: Bu böbrek iltihabı, geçirilen ağır bir enfeksiyona bağlı olarak gelişir. Boğazda beta enfeksiyonu, hepatit, HIV gibi durumlardan sonra akut glomerulonefrit gelişebilir.