Aile bütçesi nin sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Aile bütçesi nin sözlük anlamı nedir?
  2. Uretim sozluk anlami nedir?
  3. Aile bütçesi nedir TDK?
  4. Seri üretim nelerdir?
  5. Gelir ne demek ilkokul?

Aile bütçesi nin sözlük anlamı nedir?

Aile bütçesi; bir ailenin genelde aylık olarak düzenlediği fakat yıllık olarak da hesaplanabilecek olan, ailedeki bireylerin gelir ve harcamalarının hesaplanıp kağıda döküldüğü ve maddi açıdan ailenin o ay veya o yıl nasıl hareket edeceğini gösteren çizelgedir.

Uretim sozluk anlami nedir?

Üretim Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Üretim: Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme, istihsal, tüketim karşıtı. 2. İnsanların, hayvan ve topraktan ürün sağlama etkinliği. 3.

Aile bütçesi nedir TDK?

a. ekon. Kısa bir süre içinde bir işçinin veya işçi ailesinin hayat seviyesinde meydana gelen değişmeleri belirlemek amacıyla yapılan istatistik çalışması. Hanehalkının belli bir dönemde elde ettiği gelirler ile çeşitli mal ve hizmetlere yaptığı harcamalar.

Seri üretim nelerdir?

Seri üretim bir ürünün genellikle montaj hattı aracılığıyla çok sayıda üretilmesidir. Seri üretimin kullanım alanı bir yığın biçiminde işlenmesi gereken maddelerden (gıda, yakıt, kimyasallar, vb.) ayrı ayrı işlenebilen maddelere (ev malzemeleri, otomobiller, vb.) dek uzanmaktadır.

Gelir ne demek ilkokul?

Gelir anlami ne demek? Bir ekonomik birimin belli bir süre içinde kazandığı ücret, aylık, kira vb., varidat, irat. Üretim etkinliklerine katılan üretim faktörlerinin yaratılan hasıladan bölüşüm sonunda aldıkları pay.