Yasin okuyunca ne olur?

İçindekiler:

  1. Yasin okuyunca ne olur?
  2. Ölen kişinin ardından Neden Yasin okunur?
  3. Yasin okumak sevap mı?
  4. Ölen insana ne okunur?
  5. Yasin 1 sayfada kaç ayet var?

Yasin okuyunca ne olur?

Kırk bir Yasin ne niyet için okunursa okuyan kimsenin muradı hasıl olur.Bu kırk bir Yasin yedi güne bölünerek sabah namazından sonra okunursa daha tesirli olur. "Allah Teala'nın rızası için geceleyin Yasin'i okuyan kimse affolunur." "Sure-i Yasin'i geceleri okuyan kimseye Kur'an'ı yedi defa okumuş gibi ecir verilir."

Ölen kişinin ardından Neden Yasin okunur?

Yasin süresi/ 69-70. Ayetleri. Bilindiği gibi genelde ölülerin arkasından Yasin suresi okunmaktadır. ... Çünkü Kuranın diri olanı uyarmak için gönderildiğini ifade eden ayet, ölen kişinin ardında kalan diriler için de geçerlidir.

Yasin okumak sevap mı?

-Ebu Hureyre (ra)' dan rivayet edilmiştir: Peygamber (sav) şöyle buyurdu; "Kim bir gecede, Allah rızası için Yasin'i okursa günahları af olunur." ... Her kim Sure-i Yasin'i okursa Allah ona bu sureyi okuması sebebiyle Kur'an'ı on kere okumuş kadar sevap ihsan eder."

Ölen insana ne okunur?

Ölen kişi defnedildikten sonra yakınları Yasin, Tebareke, Amenerrasulü ve Rad surelerini okuyabilir. Dünyada bıraktıkları kimselerin onun adına yapacakları hayırdan ölen kimse faydalanabilecektir. Ölü kişiye dua ve sure okumak faydalı iken hatim indirmek daha efdaldir.

Yasin 1 sayfada kaç ayet var?

Mekke döneminde indirilmiştir. 83 ayetten oluşur ve adını ilk ayeti olan “Ya-Sin” harflerinden alır....Yasin Suresi.
SınıfıMekkî
İsmin anlamıArap alfabesinde iki harf
Sayısal bilgiler
Sure numarası36
Âyet sayısı83
5 satır daha