Protez göz nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Protez göz nasıl yapılır?
  2. Protez göz ameliyatı ne kadar sürer?
  3. Görmeyen göze mercek takılır mı?
  4. Kornea implant nedir?

Protez göz nasıl yapılır?

Bu yöntemde göz kaslarına hiçbir şekilde dokunulmaz. Görmeyen gözün içeriği boşaltıldıktan sonra bu boşluğu doldurmak amacı ile yerine bir orbital implant takılır. Uygulanan cerrahi yaklaşık 30 dakika sürer ve lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir.

Protez göz ameliyatı ne kadar sürer?

Uygulanan cerrahi yaklaşık 30 dakika sürer ve lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. İkinci kullanılan teknik ise gözün tamamının alındığı “enükleasyon” yöntemidir. Bu cerrahide göz kasları ayrılarak göz bütün halinde alınmakta ve kaslar konulan orbital implant üzerine yerleştirilmektedir.

Görmeyen göze mercek takılır mı?

Yakını Görememe Gözlerinde katarakt olan kişiler görme sorunlarını aşabilmek için gözlük kullanmak zorunda kalmamaları için, katarakt ameliyatı ile göze multifokal mercekler takılarak, günlük hayatlarında rahat görmeleri sağlanacaktır.

Kornea implant nedir?

Deforme olmuş, yırtılmış veya opasifiye(donuk) kornealar geliştirilen implant sayesinde onarılabiliyor. Cihaz oküler dokuya, patentli sentetik non-degradable(bozunmayan) nano-dokuma bir eteğin konjunktivanın (göz kapaklarının iç yüzeyi ile skleranın bir kısmını örten ince zar) altına entegrasyonuyla sağlanıyor.