İŞKUR kayıt belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. İŞKUR kayıt belgesi nasıl alınır?
  2. İŞKUR kaydı nedir?
  3. İŞKUR kayıt yenileme nasıl olur?
  4. İŞKUR aktif danışman nasıl atanır?

İŞKUR kayıt belgesi nasıl alınır?

İŞKUR kayıt belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için e devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin. Buraya İŞKUR kayıt belgesi diye yazarak aratın. Çıkan ilk sayfada İŞKUR kayıt belgenizi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.

İŞKUR kaydı nedir?

İŞKUR kayıt belgesi, arayan vatandaşlara verilen özel bir belgedir. Bu belgenin verilme karar ilk olarak 2017 yılında 687 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yürürlüğe girmiştir ve işverenlere, işe alacakları personellerden bu belgenin istenilmesi zorunlu tutulmuştur.

İŞKUR kayıt yenileme nasıl olur?

Öncelikle işkur'un resmi sitesi olan iskur.gov.tr adresine gidin. Açılan sayfada sağ ve sol taraflarda menü göreceksiniz.Eğer daha önceden işkura kayıt yaptırmadıysanız sağ taraftaki menüden işkura kayıt ol linkine tıklayın.Sizden istenilen yönergeler doğrultusunda kayıt işleminizi yapın.

İŞKUR aktif danışman nasıl atanır?

İŞKUR birimlerinden veya İŞKUR İnternet Şubesi üzerinden İŞKUR'a kayıt işlemi gerçekleştirildikten en geç 24 saat sonra bireylerin ikamet adresine en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezinden İş ve Meslek Danışmanı atanması sağlanmaktadır.