Yapay bağırsak var mı?

İçindekiler:

  1. Yapay bağırsak var mı?
  2. Bağırsak ameliyatını kim yapar?
  3. Kalın bağırsak kitlesi nedir?
  4. Kalın bağırsağı alınan insanların nasıl beslenmesi?
  5. Kalın bağırsak kanserinin belirtileri nelerdir?
  6. Bağırsak tıkanıklığı riskli mi?

Yapay bağırsak var mı?

ABD'de bulunan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'deki bir grup araştırmacı tarafından geliştirilen yapay bağırsak, hastalar için umut ışığı oldu. Laboratuvar ortamında geliştirilen bağırsak, iPSC'ler (İndüklenmiş pluripotent kök hücreler) olarak adlandırılan insan kök hücreleriyle yaratıldı.

Bağırsak ameliyatını kim yapar?

Bağırsak hastalığı olanların hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gereklidir.

Kalın bağırsak kitlesi nedir?

Kalın bağırsağın “herhangi bir bölümünde” meydana gelebilen kalın bağırsak tümörü; 3 çeşide ayrılabilmektedir. Polipler, lipomlar, mezenkimal tümörler gibi iyi huylular, stromal ve nöroendokrin tümörler gibi düşük derecedeki kötü huylu tümörler, diğer kısmı ise kötü huylu yani kolon kanseri kitleleridir.

Kalın bağırsağı alınan insanların nasıl beslenmesi?

Ameliyat sonrası iyileşme döneminde genelde yumuşak diyet tercih edilmesi gerekir. Diyetin sindirimi kolay ve yumuşak özellikteki gıdalardan oluşması önemlidir. Eskiden olduğu gibi 3 öğün yemek yerine az az ve sık sık yemek tüketimi sindirimi kolaylaştıracaktır.

Kalın bağırsak kanserinin belirtileri nelerdir?

Kolon ve Rektum kanseri belirtileri dışkıda kan görülmesi, dışkılama alışkanlıklarında ishal ya da kabızlık şeklinde değişiklik, dışkının kalem gibi incelmesi, sık tuvalete gitme ihtiyacı fakat yetersiz dışkılama, aralıklı, bazen kolik tarzda karın ağrısı ve şişkinlik, gizli kan kaybına bağlı solukluk, dışkıda mukus ...

Bağırsak tıkanıklığı riskli mi?

Bağırsak Düğümlenmesinin (Tıkanıklığı) Belirtileri Bağırsak tıkanıklarında, belirtiler çok ani ve şiddetli olabilir. Tıkanan bağırsak nedeniyle biriken gaz ve sıvı, kişide şiddetli ve ilerleyici ağrılara neden olur. Rahatsızlığın ilerlemesi durumunda, kan iletiminin kesilmesine bağlı olarak dokuda ölüm gerçekleşebilir.