4 b li istifa ederse tazminat alır mı?

İçindekiler:

  1. 4 b li istifa ederse tazminat alır mı?
  2. Sözleşmeli memur istifa ettiğinde tazminat alabilir mi?
  3. Sözleşmeli personel kıdem tazminatı alabilir mi?
  4. Sözleşmeli olarak atananlar aynı KPSS puanı ile sözleşmeli kadrolara atanabilir mi?
  5. Sözleşmeli personel evlilik tazminat alabilir mi?
  6. Iş sonu tazminatı hangi durumlarda alınır?
  7. Sözleşmeli personel emekli olunca tazminat alabilir mi?
  8. Kadrolu memur başka bir kadroya geçebilir mi?
  9. Askeriyeden istifa eden geri dönebilir mi?

4 b li istifa ederse tazminat alır mı?

Yeni durum ile birlikte farklı kurumlarda geçse dahi 4/B'li statüde en az 2 yıllık hizmet süresi bulunan sözleşmeli personel iş sonu tazminatı almaya hak kazanacaktır.

Sözleşmeli memur istifa ettiğinde tazminat alabilir mi?

Davacı işçi önel bitimi olan 31.8.2004 tarihinden önce bu yolla sözleşmeli personel olarak atanmayı sağlamıştır. Dairemizin kararlılık kazanmış olan uygulamasına göre işçinin sözleşmeli personel olarak istihdamını sağlamak üzere istifa etmesi halinde ihbar ve kıdem tazminatına hak kazanılması söz konusu olmaz.

Sözleşmeli personel kıdem tazminatı alabilir mi?

Belirli süreli iş sözleşmesinin, sözleşme süresinin bitimi ile sona ermesi hali, kanunda sayılan sebepler arasında yer almıyor. Buna göre, belirli süreli iş sözleşmesi, sözleşme süresinin sona ermesine bağlı olarak kendiliğinden sona erdiğinde, kıdem tazminatına hak kazanılamıyor.

Sözleşmeli olarak atananlar aynı KPSS puanı ile sözleşmeli kadrolara atanabilir mi?

Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Bu değişim yasal düzenlemelerle engellenmiştir. Ancak memur olarak görev yapan ve yeni bir KPSS sonucu kullanıp farklı kadrolara başvuru yapan kişiler için engellemeler hükümsüzdür.

Sözleşmeli personel evlilik tazminat alabilir mi?

Evlilik nedeniyle işten ayrılarak kıdem tazminatını alma hakkı, İş Yasası ile işçilere tanınmış bir haktır. Okurumuz 4-b'li, yani sözleşmeli kamu personeli. İşçi olmadığı için okurumuz İş Yasası ile işçilere tanınan bu haktan yararlanamaz. Öte yandan 4-b'li sözleşmeli personelin kıdem tazminatı hakkı yoktur.

Iş sonu tazminatı hangi durumlarda alınır?

Hizmetlerine gerek kalmadığı sözleşmesi yenilenmeyen veya feshedilmiş, İlgilinin ölümü, durumlarından birisinin gerçekleşmesi sonucunda ilgililere tazminat ödenir.

Sözleşmeli personel emekli olunca tazminat alabilir mi?

Emekli aylığı hesaplanma sistemi işçilerle aynı olmakla birlikte, görevlerinden ayrıldıklarında emekli olduklarında işçiler gibi aldıkları görev ücretleri üzerinden kıdem tazminatı almamakta, bunlara iş sonu tazminatı adı altında ödeme yapılmaktadır.

Kadrolu memur başka bir kadroya geçebilir mi?

“Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.

Askeriyeden istifa eden geri dönebilir mi?

Sözleşme gereği Maddeleri Gereğince (Türk Silâhlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen uzman erbaşlar, tekrar Türk Silâhlı Kuvvetlerine alınmazlar. ) ... Madde 12-(Değişik: 10/2/2004-5085/7 md.)