Salak nedir argo?

İçindekiler:

  1. Salak nedir argo?
  2. Salak Türkçe mi?
  3. Mal argo bir kelime midir?
  4. Salak kelimesinin kökü nedir?
  5. Salak demek hakaret mi?
  6. Mal kelimesi küfür mü argo mu?

Salak nedir argo?

Argoda salak ne demek? salak. muhtemelen daha önce sallak olarak geçen sözcüğün bugünkü hâlidir. sallak ise sallanan, adam gibi duramayan gibi bir anlama sahiptir.

Salak Türkçe mi?

Salak: Türkçe sal- "sallamak, sarkıtmak, bırakmak" fiilinden ekle türetilmiştir. Kendini bırakan, sallayan, kendinden vazgeçen anlamındadır.

Mal argo bir kelime midir?

Mal” kelime anlamı alınıp, satılan “meta” anlamında bir sözcüktür. ... Yani genelevlerde çalışan kadınlar için de “mal” ya da “sermaye” kelimesi sarf edilmektedir. Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir.

Salak kelimesinin kökü nedir?

Giyiniş ve davranışıyla aptal olduğu anlaşılan kimse. Bu açıdan baktığımda, salak kelimesinin Eski Yunanca saleio (=sallamak, salmak, çalkalamak, sarsmak, vb.) ... O halde, bu kelimenin Eski Yunanca salákon/salákos (=yürürken kendini sallayan, patavatsız, zirzop, kasıntı) sözünden geldiğini söyleyebiliriz.

Salak demek hakaret mi?

Ceza Dairesi, 'salak' ifadesini hakaret saydı. Kararda, “SMS ile mağdura atılan 'Salak' şeklindeki sözün, muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu ve hakaret suçunu oluşturduğu gözetilmeden, yasal ve yerinde olmayan gerekçeyle beraat kararı verilmesi yasaya aykırıdır.

Mal kelimesi küfür mü argo mu?

Malkelime anlamı alınıp, satılan “meta” anlamında bir sözcüktür. ... Yani genelevlerde çalışan kadınlar için de “mal” ya da “sermaye” kelimesi sarf edilmektedir. Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir.