Hoşgörü nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Hoşgörü nedir ne demek?
  2. Hoşgörülü davranmak ne demek?
  3. Hoşgörü ne demek 3 sınıf?
  4. Müsemma göstermek ne demek?
  5. Sevgi ve Hoşgörü değeri nedir?
  6. Hoşgörü nedir 1 sınıf?

Hoşgörü nedir ne demek?

Hoşgörü, müsamaha, tahammül, tesamuh, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. İzin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir.

Hoşgörülü davranmak ne demek?

Hoşgörü, karşı tarafa hata yapma hakkı tanımaktır. Bir insanın her zaman haklı olması mümkün değildir; hoşgörü kişinin diğer insanların çıkarlarıyla kendi çıkarları arasındaki dengeyi kurması ve diğer kişilere inisiyatif, söz hakkı verebilmesi demektir” diye konuştu.

Hoşgörü ne demek 3 sınıf?

"Hoşgörü bir insanın kendinden farklı düşünceleri, farklı inançları, farklı bir yaşam tarzı olan, farklı değerler sistemi olan insana ya da insanlara sevecen bir tahammül göstermesi demektir."

Müsemma göstermek ne demek?

Daha çok “ismiyle müsemma” deyiminde geçer bu sözcük. Özü sözü bir olan, adının anlamı ile davranışları çelişmeyen kişiler için söylenir.

Sevgi ve Hoşgörü değeri nedir?

Sevgi ortak değerlerde buluşmadır. Saygı ise farklı değerlerde nezaketli olma durumudur. Hoşgörü; birbirimize tolerans göstermemiz, birbirimizi anlamamız, sevmemiz ve saymamızdır. Hoşgörü; affetme, kolaylaştırma, ayıp ve kusurları örtme, başkalarının düşünce ve davranışlarına anlayış gösterme demektir.

Hoşgörü nedir 1 sınıf?

1. Anlam: Kendine aykırı gelse de her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiğince hoş görme durumu. Kendisininkilerle çelişse bile, başkalarının düşünce ve kanılarını özgürce dile getirmelerinden rahatsız olmama, onların geçerliliklerine karşı tepki göstermeme tutumu.