Voleybol kelimenin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Voleybol kelimenin anlamı nedir?
  2. Voleybol eski ismi nedir?
  3. Tenis ne demek TDK?
  4. Voleybolda Pas Çeşitleri Nelerdir?
  5. Voleybol ülkemize nasıl geldi?
  6. Tenis sözlük anlamı ne demek?
  7. Pinpon topunun anlamı nedir?
  8. Pas Voleybol nedir?
  9. Voleybol Nedir ve Nasıl Oynanır?
  10. Türkiyeye voleybolu kim getirdi?

Voleybol kelimenin anlamı nedir?

İngilizce volleyball "bir top oyunu" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce volley "vole, uçar top, salvo" sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük Fransızca aynı anlama gelen volée sözcüğünden alıntıdır. volan maddesine bakınız.

Voleybol eski ismi nedir?

Morgan tarafından 'te tasarlandı. Bir kapalı alan sporu olarak 1895'te oynanmaya başlandı. Morgan, bu oyunu "mintonette" olarak adlandırmıştı; daha sonraları topa yere değmeden vurma ilkesinden (vole) yola çıkılarak "voleybol" adı önerildi ve oyun bu adla tanındı.

Tenis ne demek TDK?

Ağla ortasından ikiye bölünen bir alanda tek veya çift oyuncuların raketle karşılıklı vurdukları, çeldikleri topu, belli kurallara göre, karşılanamayacak biçimde birbirlerinin alanına düşürerek sayı kazanmaları esasına dayanan oyun. Tenis sporunun TDK sözlüğündeki eş anlamlısı "ALAN TOPU" olarak geçiyor.

Voleybolda Pas Çeşitleri Nelerdir?

Rakip takımın oyun alanına yayılmasını engelleme amacıyla hızlı bir şekilde tamamlanan kısa pas, tüm takımların en önemli hücum aksiyonları arasında kabul ediliyor. Hücum tamamlama amacıyla atılan kısa paslar ise erken kısa pas, normal kısa pas ve geç kısa pas olmak üzere üç alt gruba ayrılıyor.

Voleybol ülkemize nasıl geldi?

Voleybol, Türkiye'ye de Y.M.C.A. üyeleri tarafından getirilir. 1919 yılında Dr. Deaver isimli Amerikalı bir doktor, Türkiye'de görev yaparken arkadaşlarına voleybol oyununu tanıtır.

Tenis sözlük anlamı ne demek?

Tenis; Ağla ortasından ikiye bölünen bir alanda raket ve topla oynanan, topu rakibin alanına kurallar çerçevesinde karşılanamayacak bir şekilde düşürmeyi amaçlayan, iki kişi arasında ya da ikişerli gruplar halinde oynanan olimpik bir spor.

Pinpon topunun anlamı nedir?

Pinpon topunun anlamı nedir? Kurşunun havada çıkardığı ses, buna benzer herhangi bir ses.

Pas Voleybol nedir?

Topu istediğimiz noktaya eller ve parmakların yardımıyla göndermeye pas denir. Voleybolda topu istenilen noktaya gönderebilmek için kullanacağımız en etkin yoldur. Pas yapılırken vücut genellikle üç değişik pozisyonda bulunur; Yüksek, orta ve alçak pozisyonlar.

Voleybol Nedir ve Nasıl Oynanır?

Voleybol, 9 metreye 18 metrelik bir alan içerisinde 6 kişiden oluşan iki takım tarafından elle oynanan bir spor dalıdır. Voleybolda amaç topun karşı tarafın saha zemininde temas ettirilmesini hedefleyip sayı almaktadır. Kim daha çok sayı alırsa ise o kazanmış olur.

Türkiyeye voleybolu kim getirdi?

Voleybol, Türkiye'ye de Y.M.C.A. üyeleri tarafından getirilir. 1919 yılında Dr. Deaver isimli Amerikalı bir doktor, Türkiye'de görev yaparken arkadaşlarına voleybol oyununu tanıtır.