Sözleşmeli personel kadrolu eşinin yanına gidebilir mi?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli personel kadrolu eşinin yanına gidebilir mi?
  2. Kadro karşılığı sözleşmeli personel ne demek?
  3. Sözleşmeli çalışanlar kadroya ne zaman geçecek?
  4. Sözleşmeli memur istifa edip kadrolu atanabilir mi?

Sözleşmeli personel kadrolu eşinin yanına gidebilir mi?

Kamuda çalışan meslektaşlarımızın durumları. *3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz.

Kadro karşılığı sözleşmeli personel ne demek?

Personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde ihdas edilmiş bir memur kadrosuna sahip olduğu, ancak aynı zamanda sözleşme ile çalıştırıldığı bir sözleşmeli personel alt istihdam biçimidir.

Sözleşmeli çalışanlar kadroya ne zaman geçecek?

Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı. Çalışmayla 4 yıl sonra kadroya geçecek olan memurun, tüm özlük haklarına da kavuşacağı öngörülüyor.

Sözleşmeli memur istifa edip kadrolu atanabilir mi?

Böylece 657 Kanunun 4/B maddesine göre bir kurumda sözleşmeli olarak çalışan bir personel, çalışma hayatına devam ettiği sürede, eğer ki sözleşmeyi fesih ederse memur kadrosuna atanmasının gerçekleşmesi için beklemesine gerek yoktur.