Argoda zibidi ne demek?

İçindekiler:

  1. Argoda zibidi ne demek?
  2. Zibidi ne demekdir?
  3. Zibidi hangi dil?
  4. Dingil nedir ne işe yarar?
  5. Zibidi küfür mü?

Argoda zibidi ne demek?

Zibidi sözcüğü bazı kişiler için kullanılan bir sözcüktür. ... Zibidi sözcüğünü araştıranlar, doğru anlamları öğrenmek istiyor. Zibidi sözcüğünün TDK anlamı, zamansız davranışlar yana kimsedir. Yersiz ve zamansız yapılan tüm davranışlar sergileyen kimselere zibidi sözcüğü kullanılır.

Zibidi ne demekdir?

13. Zibidi Yerli yersiz kullandığımız bu kelimenin anlamı, Türk Dil Kurumu'na göre: 1) Gülünç derecede dar ve kısa giyinmiş olan kimse 2)Yersiz ve zamansız davranışları olan kimse.

Zibidi hangi dil?

Farsça'da “süs“, “güzellik” anlamına gelen “zib“den türeyen “zibidi“; bu dilde “süslü, yakışıklı” anlamına geliyor. Ayrıca kelime Türkçe'de “gülünç derecede kısa ve dar giyinmiş” gibi bir anlam da edinmiş kendine.

Dingil nedir ne işe yarar?

Bu dingil ile araçların ön ve arka tekerlekleri arasında bağlantı kurulur. Çelik yapıdaki bir çubuk olan dingil, sürücü aracı hızlandırdığında tekerleklerin açısını dengeleyerek dönme hareketinin gerçekleşmesini sağlar.

Zibidi küfür mü?

Zibidi. Sürekli kullandığımız bu kelimenin manası, Türk Dil Kurumu'na göre: 1) Gülünç derecede dar ve kısa giyinmiş olan kimse 2)Yersiz ve zamansız davranışları olan kimse.