hepatit B taşıyıcılığı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. hepatit B taşıyıcılığı nasıl geçer?
  2. hepatit B taşıyıcısı çocuğu olur mu?
  3. hepatit B babadan oğula geçer mi?
  4. hepatit B öldürür mü?
  5. hepatit B virüsü karaciğeri nasıl etkiler?
  6. HBV DNA pozitif ne demek?
  7. IU ml ne demek?

hepatit B taşıyıcılığı nasıl geçer?

Hepatit B virüsü insandan insana kan, kan ürünleri ve enfekte vücut sıvıları yoluyla bulaşır. Korunmasız seks, uyuşturucu ilaç kullanımı, steril olmayan iğneler ve tıbbi cihazlar ve gebelikte bebeğe bulaştırma diğer geçiş yollarıdır.

hepatit B taşıyıcısı çocuğu olur mu?

Çocuğunuza gelince; sizin aşılı ve bağışık olmanız nedeniyle gebelik ve doğum sırasında onun için herhangi bir risk söz konusu değil. Bebeklik ve çocukluk dönemi için ise çocuk, annenin taşıyıcı olması kadar risk altında değil. Çünkü Hepatit B ancak kan yolu ile ya da cinsel ilişki ile geçiyor.

hepatit B babadan oğula geçer mi?

Anneden çocuğa plasenta kanından veya doğumda (dikey geçiş) doğumdan sonra anne çocuk münasebetleri (özelikle dadı ve çocuk bakıcıları önceden kontrol edilmelidir.) ile çocuğa gene virüs bulaşabilir (yatay geçiş). Uzun yıllar birlikte yaşayan ve B virusu olan babadan veya kardeşlerden de virüs geçer.

hepatit B öldürür mü?

Kronik Hepatit B virüsü enfeksiyonu ise Hepatit B virüsünün vücuda girerek 6 aydan uzun süre yok edilemediği ve Karaciğer hasarı (siroz), Karaciğer kanseri ve Ölüm gibi kötü sonuçlar doğurabilecek şeklidir.

hepatit B virüsü karaciğeri nasıl etkiler?

Kronik Hepatit B hastalarının %15-25'inde belirli bir süre sonunda siroz (karaciğer fonksiyonlarının bozulmasına ve karaciğer yetmezliğine yol açan bir hastalık) veya karaciğer kanseri gibi ciddi karaciğer hastalıkları gelişir. Karaciğerinde hastalık gelişen bazı kişilerde herhangi bir belirti görülmeyebilir.

HBV DNA pozitif ne demek?

HBV DNA testi Pozitif ise, kişinin enfekte olduğunu ve virüsün diğer insanlara karşı olan bulaşıcılığını göstermektedir. HBV DNA testi Negatif ise(1 mL kanda 200 virüs), virüsün bulaşıcı olmadığını göstermektedir.

IU ml ne demek?

IU (İnternational Unit) Bir maddenin miktarını standardize etmek için, Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği (WHO) ölçü birimidir. ... Örneğin; 1 IU Vitamin A, 0.3 μg retinolün ya da 0.6 μg beta-carotene'in biyolojik eşdeğeridir. 1IU İnsülin, 0.0347 mg insan insülinine eşdeğerdir (28.8 IU/mg).