Göreceli ne demek türkçe anlamı?

İçindekiler:

  1. Göreceli ne demek türkçe anlamı?
  2. Göreceli kavramlar ne demek?
  3. Rölatif göreceli ne demek?
  4. Göreceli yöntem nedir?
  5. Edebiyatta göreceli ne demek?
  6. Iyi göreceli bir kavram mıdır?
  7. Rölatif ne demek felsefede?
  8. Göreceli ne demek bulmaca?
  9. Antik çağ ne demek TDK?
  10. Rölativizm ne denir?
  11. Rölativizm nedir temsilcisi kimdir?
  12. Göreceli anlatım nedir örnek?
  13. Saygı göreceli midir?
  14. Rölatif faktör nedir?

Göreceli ne demek türkçe anlamı?

sf. fel. Varlığı başka bir şeyin varlığına bağlı bulunan, mutlak olmayan, göreli, bağıntılı, izafi, nispi, rölatif: “Bütün bu tarihler göreceli işaretlerdir.” -N. Cumalı.

Göreceli kavramlar ne demek?

Kişinin bakış açısına, mevcut şartlara, zaman ve mekana bağlı olarak değişkenlik gösteren her şey göreceli olarak nitelendirilir. Örnek Cümleler: 1- Güzellik göreceli bir kavram olduğu için kimine güzel gelen, kimine çirkin gelebilir.

Rölatif göreceli ne demek?

Rölatif kısaca anlamı, tanımı: Göreceli : Varlığı başka bir şeyin varlığına bağlı bulunan, mutlak olmayan, göreli, bağıntılı, izafi, nispi, rölatif.

Göreceli yöntem nedir?

Göreceli değerleme yöntemi, emsal firmaların çeşitli çarpanlar yoluyla karşılaştırılması yoluyla varlığın değerinin hesaplanmasında yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Yöntemde gerçek verilerin kullanılması nedeniyle piyasa değerinin elde edildiği düşünülmektedir.

Edebiyatta göreceli ne demek?

Doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye değişen, yani göreceli bir nitelik taşıyan yargılara öznel (subjektif, göreceli) yargılar denir. Öznel anlatımda kişi, cümleye kendi duygularını katar, bir yorum yapar. Bu tür yargılar “bence, bana göre” anlamı taşır.

Iyi göreceli bir kavram mıdır?

iyilik ve kötülük göreceli kavramlardır. kişiden kişiye göre değişebileceği gibi zamana ve mekana göre de değişebilir. anlayacağınız iyilik ve kötülük dört boyutlu evrenin en büyük yalanlarından birisidir.

Rölatif ne demek felsefede?

Felsefe ve bilimde önemli bir kavram olan rölatif kelimesi dilimize Latinceden geçmiştir. Kelime mutlak olmayan ve kesinlik taşımayan anlamına gelir. Matematiksel ya da bilimsel olarak ispatlanmamış, henüz hipotez aşamasında olan tüm teoriler rölatif olarak tanımlanır.

Göreceli ne demek bulmaca?

Arapça kökenli bir sözcük olan izafi, öznel yorumlara açık olan olgu demektir. Kelimenin ''izafiyet'' şeklindeki kullanımı da yaygındır. Nispet kelimesinden türetilmiş olan nispi sözcüğü, kesin olmayan, muğlak kavramları tanımlamak için kullanılır. Göreceli kelimesinin kısaltılmış halidir.

Antik çağ ne demek TDK?

Antik çağ ne demek TDK? İşte, tüm detaylar. Antik çağ kelime anlamı olarak, eski dönem Roma ile Yunan uygarlıklarının geliştiği ve yayılım gösterdiği çağ olarak ifade edilebilir.

Rölativizm ne denir?

Görecilik ya da rölativizm, felsefe tarihinde sürekli gündemde yer almış olan bir yönelim biçimidir. ... Etikte ise görecilik mutlak ahlaki değerlerin varlığını ve olabilirliğini yadsır. Bunlara göre bilgi ya da ahlaki değerler tarihsel koşullara, dönemlere, toplumlara, kültürlere ve kişilere göre değişim gösterir.

Rölativizm nedir temsilcisi kimdir?

Rölativizm, ''bilgi'', ''ahlak'' ve ''erdem'' gibi evrensel kavramların göreceli olduğunu savunan bir öğretidir. Bu nedenle ''Görecilik'' adıyla da bilinir.

Göreceli anlatım nedir örnek?

Doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye değişen, yani göreceli bir nitelik taşıyan yargılara öznel (subjektif, göreceli) yargılar denir. Öznel anlatımda kişi, cümleye kendi duygularını katar, bir yorum yapar. Bu tür yargılar “bence, bana göre” anlamı taşır.

Saygı göreceli midir?

Kişiden kişiye değişen kavramdır ki özellikle ikili ilişkiler için oldukça önemlidir.Saygı bir yerde göreceli bir kavramdır.Bir zaman görgü kuralları, aile kuralları ve törelerle belirlenen saygı şimdi daha kişiselleşmiş sadece çok belirgin toplum kuralları, kişilik ve de niteliklere gösterilen bir olgu şeklini ...

Rölatif faktör nedir?

Rölatif etkinlik faktörü veya R.E. faktorü bir patlayıcı'nın tahrip gücünü TNT eşdeğeri/kg (TNTe/kg) ölçü biriminde TNT ile ilişkilendirir. R.E. faktörü 1 kg patlayıcıya eşdeğer olan TNT miktarıdır. R.E. büyüdükçe, patlayıcı daha güçlü olmaktadır.