Patika ne yolu?

İçindekiler:

  1. Patika ne yolu?
  2. Patikalar nasıl oluşur?
  3. Yolda Yolakta ne demek?
  4. Keçi yolu ne demek?
  5. Ilk yol ne zaman yapıldı?

Patika ne yolu?

Patika, kırsalda keçi yolu olarak bilinirken büyük şehirlerde belirlenen güzergahların dışında ayak izlerinden oluşan dar yollardır. Patika, doğaldır. ... Patikalar, oluşan izlerin birleşim kümesi olmasından dolayı çevresindeki izlerden ve bu izleri takip edenlerden bağımsız düşünülememektedir.

Patikalar nasıl oluşur?

Patika, kırsalda keçi yolu olarak bilinirken büyük şehirlerde belirlenen güzergahların dışında ayak izlerinden oluşan dar yollardır. Patika, doğaldır. Yapımı için ek malzemeye gerek olmadığı gibi terk edildiği zaman arkasında iz bırakmadan yok olur, fakat ısrar üzerine varlığını sürdürür.

Yolda Yolakta ne demek?

i. (yol'dan küçültme ekiyle yol+ak) halk ağzı. Keçi yolu, patika: Bir çift güzel gördüm yolda yolakta / Altın küpe şan veriyor kulakta (Karacaoğlan). Evlerinin önü yoldur yolaktır / Başımızda dönen dertler dolaptır (Türkü).

Keçi yolu ne demek?

birl. i. Ârızalı sarp yerlerde sâdece hayvan ve insanların geçebileceği genişlikte dar yol, patika: Bâdem ağaçlarının alaca gölgeleri sâhile inen keçi yoluna düşüyor (Ömer Seyfeddin).

Ilk yol ne zaman yapıldı?

M.Ö. 4.000'de Mezopotamya'da Ur kentinde, yayalar için ilk taş kaplı sokak yapılmıştı. Hindistan'da ilk tuğla kaplı yol M.Ö. 3.000'de yapıldı.