Sübvanse edilen ne demek?

İçindekiler:

  1. Sübvanse edilen ne demek?
  2. Sübvanse ödemesi nedir?
  3. Süspanse ne demek?
  4. Kompanse edici ne demek?
  5. Sürklase etmek ne demek?
  6. Devletin bir mala ilişkin olarak sübvansiyon uygulaması neye neden olur?
  7. Sübvansiyon fiyatı nedir?
  8. Tıpta süspansiyon ne demek?
  9. Kompanze etmek ne demek tıp?
  10. Sürklase etmek ne demek TDK?
  11. Sirkülasyon sistemi ne demek?
  12. Devletin üreticilere verdiği karşılıksız yardıma ne denir?
  13. Sübvansiyon kime verilir?
  14. Sübvansiyon harcamaları nelerdir?

Sübvanse edilen ne demek?

Sübvanse etmek kelime anlamı ise bir kurumu ya da kişiyi desteklemek, kalkındırmaya çalışmak anlamında kullanılır.

Sübvanse ödemesi nedir?

Sübvanse ödemesi nedir? Sübvansiyon Nedir Fransızca subvention (yardım; devletçe yapılan para yardımı, para desteği). Türk dil kurumu sübvansiyon kelimesi için teklif ettiği karşılık: Destekleme. Örneğin : Ülkenin bazı ürünlerine dünya pazarlarında rekabet imkânı sağlamak için ihracat desteklemeleri yapılıyor.

Süspanse ne demek?

ANLAMI-AÇIKLAMASI: Dengelemek, yerine koymak, telafi etmek, yerini doldurmak, karşılamak.

Kompanse edici ne demek?

Kompanse etmek, 'Dengelemek, yerine doldurmak ya da karşılamak' şeklinde ifade edilmekte ve değerlendirilmektedir. Herhangi bir durum ya da konu ile beraber olay karşısında bunu dengelemek şeklinde anlatmak mümkün.

Sürklase etmek ne demek?

Sürklase kelimesi Türkçe'de "sınıf bindirmek, açık farkla üstün gelmek" anlamına gelir. Fransızca surclasser "sınıf bindirmek, açık farkla üstün gelmek" fiilinden alıntıdır. Fransızca fiil Fransızca classe "sınıf, kategori" fiilinden super+ önekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için klas maddesine bakınız.

Devletin bir mala ilişkin olarak sübvansiyon uygulaması neye neden olur?

Devlet, çeşitli sosyal ve ekonomik amaçları gerçekleştirmek üzere sübvansiyon verebilir. Örneğin; geniş halk kitlelerinin tükettiği bir malın fiyatını düşük tutarak aradaki farkı bütçe gelirinden karşılayabilir. Buradaki amaç tüketicinin korunmasıdır.

Sübvansiyon fiyatı nedir?

Sübvansiyonlar devlet ya da diğer kamu kuruluşlarının kamusal ya da özel işletmelere veya teşebbüs gruplarına pazar ekonomisi açısından bir karşılık beklemeksizin ödediği para miktarıdır.

Tıpta süspansiyon ne demek?

Süspansiyonlar katı ilaç partiküllerinin sıvı faz içinde dağıtılmasıyla oluşur1,2. Süspansiyonlar kullanıma hazır sıvı halde veya kullanılacakları zaman su- landırılan kuru süspansiyon (rekonstîtüye-yeniden oluşturulan süspansi- yon) şeklinde bulunurlar. Süspansiyonlar günlük hayatta pek çok alanda kullanılmaktadır.

Kompanze etmek ne demek tıp?

Compensation terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Compensation teriminin tıbbi anlamı; n. Sistemler veya organlarda bir bölümün çalışması bozulduğu zaman diğer bir bölümün fazla çalışarak onun işini üzerine alması, kompansasyon.

Sürklase etmek ne demek TDK?

Sürklase kelimesi Türkçe'de "sınıf bindirmek, açık farkla üstün gelmek" anlamına gelir. Fransızca surclasser "sınıf bindirmek, açık farkla üstün gelmek" fiilinden alıntıdır. Fransızca fiil Fransızca classe "sınıf, kategori" fiilinden super+ önekiyle türetilmiştir.

Sirkülasyon sistemi ne demek?

bir şeyin başladığı yere türlü aşamalardan geçip geri dönmesidir. buna örnek olarak kaloriferlerin çalışma sistemi verilebilir. su kazan dairesinde ısıtırlır belli borular aralığıyla diğer daireyi dolaşır ve geri kazan dairesine döner.

Devletin üreticilere verdiği karşılıksız yardıma ne denir?

Herhangi bir ürünün hem üreticisi hem de tüketicisi bulunuyor. Devlet bazı durumlarda hem üreticiye hem de tüketiciye destek olabiliyor. ... Devletler bu konuda üreticiye veya tüketiciye karşılıksız olarak yardım yapabiliyor. Bu durumlar sübvansiyon olarak adlandırılıyor.

Sübvansiyon kime verilir?

Sübvansiyon; devlet bütçesinden belli iktisadi ve sosyal hedeflere ulaşmak için verilir. Bu yardım genellikle özel kesim işletmelere sunulur. Başlıca belli malların fiyatlarını düşük tutmak için; malın maliyetiyle, arz edilmesi uygun görülen fiyat arasındaki fark, devlet tarafından karşılanır.

Sübvansiyon harcamaları nelerdir?

Sübvansiyon ya da destekleme, devletin kişi ya da kurumlara mal, para veya hizmet biçiminde yaptığı karşılıksız yardımları ifade eder. ... Bunun gibi, ihracatı özendirmek üzere, ihracatçıya ülkeye kazandırdığı döviz başına belirli bir sübvansiyon ödeyebilir. Sübvansiyon, dolaysız veya dolaylı yollarla yapılabilir.