Lan kelimesi kimlere denir?

İçindekiler:

  1. Lan kelimesi kimlere denir?
  2. Lan demenin anlamı ne demektir?
  3. Lan Ulan ne demek?
  4. Lan küfür mu?
  5. Ulan mı lan mı?
  6. Lan kelimesi yasak mı?
  7. Ulan argo mudur?

Lan kelimesi kimlere denir?

Lan diye kime denir? Ey, ulan anlamında kabaca seslenme ünlemi.

Lan demenin anlamı ne demektir?

Türkçe sözcük, Ad halinde Ulan sözünün kısa söylenişi, kaba hitap, ey anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan lan kelimesi Türkçe anlamındadır.

Lan Ulan ne demek?

Ulan kelimesi, eski Türkçe'de “velet, kendi kanından doğmuş çocuk” anlamına gelen “oğul” kelimesinin zamanla Farsça çoğul eki almış hali olan “oğulân” kelimesinden gelir. ... Oğlan ise zaman içinde kısala kısala, “olan, ulan, lan, la” haline gelmiştir.

Lan küfür mu?

Yargıtay'a göre 'lan' lafı hakaret niteliği taşımıyor. Yargıtay 18. ... Anlık bir öfke sonucu günlük yaşamda en sık kullanılan ünlemlerden biri olan “lan” kelimesi, Yargıtay'a göre hakaret niteliği taşımıyor.

Ulan mı lan mı?

Lan” daha içgüdüsel ve yerine göre samimi ya da kaba iken, “ulan” doğrudan isyankar ve asabi. Bir de şapkasız “la” var.

Lan kelimesi yasak mı?

Yargıtay, günlük yaşamdaki kavgaların hemen hemen hepsinde söylenen "lan" kelimesiyle ilgili içtihadını değiştirdi; bu sözün hakaret olduğuna ve hapis cezası verilmesi gerektiğine karar verdi.

Ulan argo mudur?

Küfür olmayan argo edatı. Eşekle uzaktan yakından akrabalığı olmayan ünlemcik. Fransızcada fonetik olarak l'âne kelimesinin okunuşu ona benzer, fakat eşek anlamındaki bu "laaannn" kibar ve l harfi dilde ezilerek söylenir.