Hukukta müzekkere yazılması ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukukta müzekkere yazılması ne demek?
  2. Tutuklama Müzekkeresi ne demek?
  3. Müzekkereyi kim verir?
  4. 89 1 mi haciz müzekkeresi mi?
  5. Tevkif müzekkeresi ne demek?
  6. Yakalama kararı ne demek?
  7. Maaş tekit müzekkeresi nedir?
  8. Tapuya Muzekkere ne demek?
  9. Tapu müzekkere nedir?
  10. Hadis ilminde ilam ne demektir?

Hukukta müzekkere yazılması ne demek?

Yargı sürecinde hâkimin belirli bir kararı yerine getirmesi amacıyla ilgili makama yazdığı yazı olarak ifade edilen müzekkere, davanın hükmü için ihtiyaç duyulan bilgileri çok çeşitli kurumlardan bu yöntemle elde eder. Müzekkere yazısına yanıt verilmediği zamanlarda ise kuruma bu sefer tekid yazısı gönderilir.

Tutuklama Müzekkeresi ne demek?

Tutuklama müzekkeresi. Bu müzekkere hâkim tarafından kesilir, üzerinde sanığın kim olduğu, işlediği .:uç ve tutuklama sebebleri ayrıntılı şekilde yazılır. Cmk md. 106 vd. Vekil olarak tayin edilmiş kimsenin, vekillik yetkisini bir başkasına devretmesi.

Müzekkereyi kim verir?

Müzekkere: Bir iş için herhangi bir üst makama yazılan yazıdır. Yargılama makamının bir kararı yerine getirilmesi konusunda belli bir makama yazdığı yazı olarak da tanımlanır.

89 1 mi haciz müzekkeresi mi?

Haciz ihbarnamesi, belli prosedürü olan ve sonucunda bazı mükellefiyetler getiren bir işlem iken, haciz müzekkeresi ise kısa yoldan yapılan bir haciz işlemidir. Sonuçları bakımından üçüncü kişi ve alacaklı açısından farklılıkları var ise de borçlu açısından her iki işlemin herhangi bir farkı yoktur.

Tevkif müzekkeresi ne demek?

Çoğulu tevkifâtdır; tutuklamalar kitle halinde içeri sokma. ... Tutuklama müzekkeresi. Bu müzekkere hâkim tarafından kesilir, üzerinde sanığın kim olduğu, işlediği .:uç ve tutuklama sebebleri ayrıntılı şekilde yazılır. Cmk md. 106 vd.

Yakalama kararı ne demek?

Yakalama işlemi hukuki niteliği itibariyle bir koruma tedbiridir. ... Bu anlamda Yakalama Kararının Hukuki İncelemesi, gecikmesinde sakınca bulunan veya suçüstü hallerinde şüpheli kişinin tutuklanması ve/veya gözaltına alınması maksadıyla geçici olarak başvurulan bir tedbirdir.

Maaş tekit müzekkeresi nedir?

Maaş Haciz Müzekkeresi Nedir ve Nasıl Gönderilir? ... Bu maaş haciz müzekkeresi ile birlikte borçlunun almakta olduğu maaşının ¼'ü üzerine İcra Müdürlüğü tarafından haciz konulmakta ve maaş üzerine konulan hacze ilişkin İşveren tarafından ücret kesintileri yapılarak İcra Müdürlüğü banka hesabına gönderilmektedir.

Tapuya Muzekkere ne demek?

Borçlu kişinin tapuda, bankada veya herhangi başka yerde bulunan mallarının haczedildiğini bildirmek için İcra Müdürlükleri tarafından gerekli yerlere gönderilen ve borçlunun söz konusu yerlerdeki mallarının haciz altına alındığını gösteren yazılı belgeye de müzekkere adı verilir.

Tapu müzekkere nedir?

Borçlu kişinin tapuda, bankada veya herhangi başka yerde bulunan mallarının haczedildiğini bildirmek için İcra Müdürlükleri tarafından gerekli yerlere gönderilen ve borçlunun söz konusu yerlerdeki mallarının haciz altına alındığını gösteren yazılı belgeye de müzekkere adı verilir.

Hadis ilminde ilam ne demektir?

Sözlükte "öğretmek, bildirmek" anlamına gelen i'lâm, hadis terimi olarak hocanın semâ ve kıraat metotları ile aldığı hadisi veya hadis kitabını rivayeti için herhangi bir açıklamada bulunmadan öğrenciye göstererek bunların kendisine ait olduğunu bildirmesi veya öğrencinin hocaya rivayetlerini hatırlatması karşısında ...