Esas puan ne demek?

İçindekiler:

  1. Esas puan ne demek?
  2. Yeb puanı ne demek?
  3. Merkezi yerleştirme ne demek?
  4. Yep puanı nasıl hesaplanır?
  5. Merkezi sınav notu nedir?
  6. Merkezi yerleştirme nedir nasıl yapılır?

Esas puan ne demek?

TEOG sisteminde çıkan YEP puan sistemi, öğrencilerin liselere girişini kolaylaştırmak için çıkarılmıştır. TEOG yeni sisteminde, öğrencilerin sınav ile kayıt isteyen liselere girmeleri için kullanması gereken puana türüne Yerleştirmeye Esas Puan yani YEP denilir.

Yeb puanı ne demek?

YEP, yerleştirmeye esas puanın kısaltılmış halidir. TEOG sistemi ile çıkan YEP puan sistemi; öğrencilerin liseye kayıt yaptırabilmeleri için gereken puana denir.

Merkezi yerleştirme ne demek?

Merkezi yerleştirme, sınavla girilen okullarda belirli kontenjan dahilinde ve öğrenci puanlarına göre yapılan bir yerleşim sistemidir. Merkezi sınav yerleştirmelerinde öğrenci puanının eşit olması halinde Okul Başarı Puanı (OBP) devreye girer.

Yep puanı nasıl hesaplanır?

Kısaca anlatmak gerekirse, bütün notları örneğin 100 olan bir öğrenci, 300 puan okuldan almışsa ve merkezi sınavlardan da 700 puan almışsa toplamı 1000 puan olup bu ikiye bölünerek YEP puanı bulunmuş olur.

Merkezi sınav notu nedir?

MERKEZİ SINAV PUANI NEDİR, NASIL HESAPLANIR? ... Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur. c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

Merkezi yerleştirme nedir nasıl yapılır?

Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir ...