Saldıray isminin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Saldıray isminin anlamı nedir?
  2. Yıldıray ismi kaç kişide var?
  3. Metehan ismi kuranda geçiyor mu?
  4. Yıldız kız ismi midir?
  5. Yıldız ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?
  6. Mete ne anlama?

Saldıray isminin anlamı nedir?

1935'te Taşkızak Tersanesi'nde yerli ve milli imkanlarla yapılan üç savaş gemisine Atatürk tarafından Yıldıray, Saldıray ve Batıray adı verilmiştir. Sözcükler Türkçeyi andırsa da anlamları muğlaktır.

Yıldıray ismi kaç kişide var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 12.231 tane Yıldıray ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 674 sırada. Yani Türkiye'de her 3,681 kişiden biri Yıldıray.

Metehan ismi kuranda geçiyor mu?

Metehan ismi caiz olmayan isimler listesinde de yer almamaktadır. ... Ancak bu ismi koymadan önce, Metehan isminin anlam özelliklerine lütfen dikkat ediniz. Metehan İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Türk kökenlerine dayanan ve tamamen Türkçe kökenli bir sözcük olan Metehan ismi, Kuranda yer almamaktadır.

Yıldız kız ismi midir?

Yıldız mana olarak gökyüzünde bir cismi ifade eder. Gökyüzündeki bir cismi ifade etmesinin yanı sıra kız çocuklarına da bir ad olarak verilme işlevine sahiptir. Yıldız ismi anlamının güzelliğinden dolayı sıkça tercih edilen bir isim olmuştur. Çoğu anne ve baba kız çocuklarına bu ismi tercih etmiştir.

Yıldız ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?

Yıldız ismi Kur'an-ı Kerim'de bulunmamaktadır.

Mete ne anlama?

Türkçe kökenli olan Mete ismi, Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer almamakla birlikte, kişi adları sözlüğünde "Büyük Türk Hun İmparatoru" adı olarak geçmektedir. Bunun yanı sıra on kişinin yerini alacak bir yiğit olarak da bu ismin anlamı açıklanmaktadır.