Ankastre ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ankastre ne demek TDK?
  2. Inox ankastre ne demek?
  3. Buzdolabı ankastre ne demek?
  4. Ankastre mutfak ne demek?
  5. Gömme anlamı nedir?
  6. Ankastre mi normal bulaşık makinesi mi?
  7. Ankastre Setde neler var?
  8. Ankastre neleri kapsar?
  9. Cenazeyi defnetmek ne demek?
  10. Birini gömmek ne demek?

Ankastre ne demek TDK?

Gelişen teknoloji içerisinde yükselen bir değer olarak karşımıza çıkan ankastre, dilimize Fransızcadan girmiştir. Fransızca "encastre" olarak ifade edilen ankastrenin kelime anlamı, bir oyuğa, yuvaya yerleştirilmiş (tesisat) anlamına gelmektedir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere gömme bir yapıyı ifade etmektedir.

Inox ankastre ne demek?

Inox nedir? Inox paslanmaz çeliktir. Paslanmaya ve yıpranmaya dayanıklıdır. Sert ve pürüzsüz yüzeyi herhangi bir koruyucu tabakaya ihtiyaç duymaz.

Buzdolabı ankastre ne demek?

Ankastre yalın anlamı ile entegre veya gömme demektir. Özellikle yeni yapılan binalardan setüstü ocak, mini fırın, mikrodalga, fırın, davlumbaz ve buzdolabı gibi ürünler hazır mutfaklarda kendi ölçülerine göre hazırlanmış yerlerine yerleştirilir. ... Kapak açıldığı zaman buzdolabı kapağı da açılmış olur.

Ankastre mutfak ne demek?

Ankastre mutfak set halinde satılan bir mutfak türlerinden birisidir. Bunlar özel olarak tasarlanmış davlumbaz, ocak, fırın, buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi bildiğimiz mutfak aletlerinden oluşmaktadır.

Gömme anlamı nedir?

1. (Bir şeyi) Üzerini kapatıp örtecek şekilde toprak vb. şeylerin içine sokup yerleştirmek: “Kara gömmek.” “Kuma gömmek.” “Altınları bahçeye gömmek.” 2. (Ölüyü) Toprağa yerleştirip üstünü toprakla örtmek, defnetmek: Evlâdını gömmüş kara topraklara inler (Mehmet Âkif).

Ankastre mi normal bulaşık makinesi mi?

Ankastre bulaşık makinesi mutfağınıza gömülür. Bu tür bulaşık makineleri, mutfak dolaplarınızla aynı görünüme sahip olan bir ön panelle tamamen veya kısmen kaplanır. ... Solo bulaşık makineleri ise yeterli alana sahip olduğunuz her yere esnek şekilde yerleştirebileceğiniz beyaz eşyalardır.

Ankastre Setde neler var?

Ankastre mutfak set halinde satılan bir mutfak türlerinden birisidir. Bunlar özel olarak tasarlanmış davlumbaz, ocak, fırın, buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi bildiğimiz mutfak aletlerinden oluşmaktadır.

Ankastre neleri kapsar?

Mutfak dolapları içine yerleştirilmiş beyaz eşyaları ankastre olarak adlandırıyoruz. Mesela mutfak dolabı içerisine yerleşebilen hatta dolap kapaklarından üzerine geçirilip sanki mutfak dolaplarının bir parçasıymış gibi görünen bu bulaşık makineleri ankastre bulaşık makineleri olarak adlandırılıyor.

Cenazeyi defnetmek ne demek?

DEFNETMEK – DEFNEYLEMEK birl. geçişli f. (Ar. defn + Türk. etmek, eylemek) (-i / -e) (Ölüyü) Gömmek, mezara koymak: Biz çocuktuk, seni defneylediler (Tevfik Fikret).

Birini gömmek ne demek?

(Gömmek) kişinin sırlarını iyi saklayacağı ve açığa çıkmayacağını gösterir. Rüyada birisini defnedilirken görmek veya onu defnetmek, dügüne davet ile yorumlanir. ... Bir kimseyi diri, diri gömülürken görmek, uzun bir ömür yasana cak anlamina gelir.