Etkin ve etkili ne demek?

İçindekiler:

  1. Etkin ve etkili ne demek?
  2. Etki eden ne demek?
  3. Kalbi nasır tutmak ne demek?
  4. Etkin ne demek sosyal bilgiler?
  5. Etkin yönetim ne demektir?
  6. Etkinlik göstergesi nedir?
  7. Etkinlik ve verimlilik ne demek?
  8. Ekonomik etkinlik kavramı nedir?

Etkin ve etkili ne demek?

Etkin olmak için işleri doğru yapın. Etkili olmak hedefe ulaşmaktır. Etkin olmak ise en az kaynak ile hedefe ulaşmaktır.

Etki eden ne demek?

- etki eden şey, faktör; - kimya; bir madde üzerinde belli bir değişiklik yapan şey, müessir; - dil bilgisi; doğrudan doğruya öznenin yaptığı işi anlatan, öznesi belli olan fiil, aktif, aktif fiil, malum, edilgen karşıtı *..

Kalbi nasır tutmak ne demek?

Nasır Bağlamak (tutmak) » Deyimler 2) mec. duygusuzlaşmak, duyarlığını yitirmek. Örn: O adamın kalbi nasır bağlamış.

Etkin ne demek sosyal bilgiler?

Topluluk içinde işbirliği içinde hareket esen ve farklı olduğunu hisseden, devletin belge ve olaylarına karşı duyarlı olan vatandaştır. ... Etkin vatandaş, devlete karşı sorumluluklarını bilen ve tüm sorumluluklarının bilincinde olan kişilerdir.

Etkin yönetim ne demektir?

Bu eğitimle, iş hayatında kişisel ve kurumsal hedeflere ulaşmak için gerekli yöneticilik becerilerinin kazanılmasını, en gelişmiş yönetim stratejilerinin kullanılmasını ve yöneticiliğin özünün kavranmasını sağlamaktır.

Etkinlik göstergesi nedir?

Etkinlik (Efficiency) Bir performans göstergesi olarak etkinlik oranı, bir işletmede belirlenen amaçların gerçekleştirilmesi için tüketilmesi beklenen kaynaklar ile gerçekten tüketilen kaynaklar arasındaki ilişki olarak tanımlanır. Başka bir deyişle etkinlik, girdilerle ilişkili bir performans ölçütüdür.

Etkinlik ve verimlilik ne demek?

Etkililik daha çok planlara ulaşmanın, verimlilik belli bir çıktının en az maliyetle üretilmesinin, etkinlik ise bir girdi-çıktı mekanizması aracılığı ile işleri doğru yapabilme kabiliyeti olarak tanımlanabilir.

Ekonomik etkinlik kavramı nedir?

Ekonomik etkinlik, kaynakların veya malların bir kısmının yeniden dağılımı ile kendi değer yargıları içerisinde diğer kişileri daha kötü konuma getirmeden, insanların bir kısmını veya tamamını, yine kendi değer yargıları içerisinde, daha iyi konuma getirme imkânının olmadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.