Paralize etmek ne demektir?

İçindekiler:

  1. Paralize etmek ne demektir?
  2. Muhakeme şartı gerçekleşmemesi ne demek?
  3. Olumsuz muhakeme şartları nelerdir?
  4. Paralizi nedir neden olur?
  5. Paralize felç nedir?

Paralize etmek ne demektir?

Yüz felci olarak bilinen paralizi, yüzdeki mimiklere oluşan hareket kaybı olarak bilinir. ... Yüzde bulunan mimiklerin kaslarına beyinden uyarı veren sinir liflerinin çeşitli sebeplerden dolayı hasar yaratması ile yüzde ortaya çıkan hareket kaybına paralizi denir.

Muhakeme şartı gerçekleşmemesi ne demek?

Muhakeme şartı gerçekleşmediği takdirde, muhakeme faaliyeti yapılamayacak ve fail cezalandırılamayacaktır. Ceza muhakemesi şartı, gerçekleşmediği takdirde fiilin suç olmasına ve karşılığında faile ceza verilmesine değil, sadece muhakeme faaliyetinin yapılmasına engel olur.

Olumsuz muhakeme şartları nelerdir?

Muhakemenin yapılabilmesi için bulunmaması gereken şartlara ise olumsuz muhakeme şartları veya muhakeme engelleri denir. Örneğin, sanığın akıl hastası olmaması, zamanaşımının geçmemesi ve aynı konuda verilmiş bir hükmün olmaması, sanığın gaip olmaması gibi.

Paralizi nedir neden olur?

Yüzün bir veya iki tarafında görülebilir ve tıp literatüründe fasiyal paralizi olarak adlandırılır. Yüz felcinin yaygın nedenleri arasında yüz mimik kaslarına gelen fasiyal sinirde iltihap, kafa travması, inme ve baş-boyun tümörleri bulunur. Sebebe bağlı olarak, felç kısa sürede geçer veya uzun bir süre devam edebilir.

Paralize felç nedir?

Felç, paralizi veya pleji, sinirlerin ya da kasların bozukluğundan ileri gelen hareketsizlik ya da hareket azalması. Felcin aşırı durumunda hasta, vücudunun bir yarısını ya da tamamını oynatamadığı gibi, tam bir bilinçsizlik de gösterir; yanı sıra duyu eksikliği de vardır.