Kanser hastalarına vergi indirimi var mı?

İçindekiler:

  1. Kanser hastalarına vergi indirimi var mı?
  2. Kemoterapi alan ağrı kesici kullanabilir mi?
  3. Kanser hastaları kaç ay rapor alır?
  4. Kanser hastası ağrı kesici kullanabilir mi?
  5. Kaç güne kadar rapor alınır?

Kanser hastalarına vergi indirimi var mı?

İşitme veya görme engelliler ile herhangi bir kronik hastalığı olanlar ÖTV'siz araç alamazlar. Şeker hastalığı, kanser hastalıkları, alzheimer, tansiyon ve kalp hastalıkları bu tür kronik hastalıklara örnektir. Bu hastalıklardan birisine sahipseniz ÖTV'siz araç alamazsınız.

Kemoterapi alan ağrı kesici kullanabilir mi?

Ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçların kanser tedavisisırasında kullanılmaması gerekir.

Kanser hastaları kaç ay rapor alır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun “Hastalık ve refakat izni” başlıklı 105 inci maddesinde; “Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde on sekiz aya kadar, diğer hastalık ...

Kanser hastası ağrı kesici kullanabilir mi?

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporlarında tüm kanser ağrılarının %85-90'ının çeşitli ağrı tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilir ağrılar olduğu belirtilmekte. Pek çok kişinin korktuğunun aksine kanserli hastalarda morfin ve morfin benzeri ağrı kesici ilaçlar bağımlılık yapmaz.

Kaç güne kadar rapor alınır?

İstirahatli olması gerektiren durumlarda iş yeri hekimi işçiye en fazla 2 gün rapor verebiliyor. Aile hekimleri ise rapor süresini tek seferde 10 gün verebiliyor.