Asker selamı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Asker selamı nasıl olur?
  2. Hangi el ile selam verilir?
  3. Elde silah varken selam verilir mi?
  4. Askeriyede selamlama nedir?
  5. Ast üste nasıl hitap eder TSK?
  6. Sözlü mülakatta nasıl selam verilir?
  7. Il müdürüne nasıl hitap edilir?
  8. Kimlerin verdiği selam alınmaz?
  9. Askeri mülakatta nasıl selam verilir?
  10. Sözlü mülakatta nelere dikkat edilmeli?
  11. TSK üst nedir?

Asker selamı nasıl olur?

Üstü selâmlıyacak ast, dururken hazırol vaziyeti aldıktan sonra (Yürürken uygun adıma geçerek ve sol kolu sallamıyarak) başını selâmlıyacağı zata çevirmekle beraber sağ elini Dört parmak bitişik, baş parmak bitişik, baş parmak ucu şahadet parmağın ikinci boğumu üzerine ve el hafifçe bükük avuç içi yere dönük ve ...

Hangi el ile selam verilir?

1- sağ el ile verilir. 2- sağ elin bütün parmakları baş parmak dahil birbirine bitişik durur. 3- sağ elin ayası * karşıdan bakan tarafından görülmemelidir. 4- sağ el işaret parmağının ucu sağ kaşın yanına teğet gelir.

Elde silah varken selam verilir mi?

Silah olduğu için de asker selamı silah ile verilir. Dolayısı ile böyle bir durumda kompozit başlık ile selam verilmez. Askeri kaideler kuralında böyle bir madde yoktur. Ancak elde silah olmaması durumunda, kep, şapka, kompozit başlık vb. ile selam verilir.

Askeriyede selamlama nedir?

Asker selamı, saygı göstermek için kullanılan bir jest veya başka bir eylemdir. Yaygın askerî gelenek'lerden biridir. Komutan ve büyük rütbeli subayı selamlarken, bayraktan, İstiklal Marşından veya başka bir sembolik melodiden farklı olarak, bakış yönüne doğru olmalıdır. Böylece, saygıdeğer selamlama oluyor.

Ast üste nasıl hitap eder TSK?

Madde 12 - Astların üstlere isimle hitap etmeleri caiz değildir. icap ettikçe (Mareşalım, Kumandanım, Generalim, Amiralim, Başkanım, Binbaşım, Yüzbaşım, Astsubayım) ve rütbesi olmayanlara bayım veya bayan tâbirleri kullanılmalıdır. Askerî memurlara muadili subaylığın rütbesi ile hitap edilir.

Sözlü mülakatta nasıl selam verilir?

Mülakata giriş yaparken sizinle görüşecek olan yetkiliye gülümseyerek selam vermeli, eğer size elini uzatıyorsa utangaç olarak değil, kendinden emin, kararlı ve dik bir duruşla elini sıkarak size gösterilen yere oturmalısınız.

Il müdürüne nasıl hitap edilir?

1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.

Kimlerin verdiği selam alınmaz?

Kâfire saygı göstermek için selâm verilmez. Hadîs-i şerîfte, "Münâfık [ve her çeşit kâfir] ile konuşurken, efendim, demeyiniz" buyuruldu. Verilen selâmı daha güzeli ile almak farz değil ise de, çok sevaptır. Peygamber Efendimiz, "Selâmün aleyküm" diyen bir sahâbî için, "On sevap kazandı" buyurdu.

Askeri mülakatta nasıl selam verilir?

İlgili maddedeki, “Sağ elini Dört parmak bitişik, baş parmak bitişik, baş parmak ucu şahadet parmağın ikinci boğumu üzerine ve el hafifçe bükük avuç içi yere dönük ve cepheden görünmiyecek şekilde sağ kaşın hizasında şapkanın güneşliği kenarına gelecek surette sertçe kaldırır” ifadeleri dikkat çekiyor.

Sözlü mülakatta nelere dikkat edilmeli?

Mülakatta Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
  • Kararsız ifadeler kullanmayın.
  • Mülakata gitmeden önce hazır olun.
  • Başarılarınızdan abartıya kaçmadan söz etmelisiniz.
  • Zayıf yönlerinizle ilgili soru gelirse bunu nasıl aştığınızı ve bu sorunun kalmadığını belirtin.
Daha fazla öğe...•BE

TSK üst nedir?

Madde 10 – Üst tabiri, rütbe veya kıdem büyüklüğünü gösterir. Ast, üstün rütbece veya kıdemce aşağısında bulunan kimsedir.