Hababam Sınıfı nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Hababam Sınıfı nasıl gidilir?
  2. Eski Hababam Sınıfı nerede çekildi?
  3. Hababam Sınıfı ilk nerede çekildi?
  4. Üsküdar Adile Sultan Kasrı nasıl gidilir?
  5. Hababam Sınıfı kül yutmaz ne öğretmeni?
  6. Hababam Sınıfı hangi şube?
  7. Adile Sultan Sarayı kime ait?
  8. Hababam sınıfında kaç kişi vardı?

Hababam Sınıfı nasıl gidilir?

Nasıl Gidilir: Üsküdar – Eminönü iskelesinin önünden kalkan mavi minibüslere veya 6 Hat Nolu İETT otobüsüne binerek Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasında inmelisiniz. Burada indikten sonra tabelaları takip ederek müzeye ulaşabilirsiniz.

Eski Hababam Sınıfı nerede çekildi?

Hababam Sınıfı'nın yer aldığı Adile Sultan Kasrı, İstanbul ilinin Üsküdar ilçesinde, Validebağ Korusu içinde yer alıyor.

Hababam Sınıfı ilk nerede çekildi?

İşte Türk sinemasının efsanesine dair merak edilenler… HABABAM SINIFI NEREDE ÇEKİLDİ? Hababam Sınıfı'nın kast olarak çekildiği yer Özel Çamlıca Lisesi olarak geçiyor. Gerçekte böyle bir okul yok, Hababam Sınıfıı, Üsküdar'daki Validebağ Korusu içerisindeki Adile Sultan Kasrı'nda çekildi.

Üsküdar Adile Sultan Kasrı nasıl gidilir?

Kendi aracı ile Adile Sultan Kasrı'na gitmek isteyen kişiler Üsküdar tabelalarını takip ederek Adile Sultan Kasrı'na ulaşabilirler. Bunun yanı sıra otobüs, tren, metro ve minibüs ile rahat bir şekilde Adile Sultan Kasrı'na ulaşım sağlanabilir. Marmaray ile Adile Sultan Kasrı'na gidilir.

Hababam Sınıfı kül yutmaz ne öğretmeni?

Hocaların en tontonu, Özel Çamlıca Lisesi'nin felsefe öğretmeni. Gözleri pek iyi seçmez. Hababam'ın türlü oyunlarından o da nasiplenir tabii.

Hababam Sınıfı hangi şube?

Hababam Sınıfı hikayesinin geçtiği, Özel Çamlıca Lisesi olarak filmde yer alan mekan aslında bir okul değil. Üsküdar'da Validebağ Korusu içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı film için mekan olarak kullanılmıştır.

Adile Sultan Sarayı kime ait?

Adile Sultan Kasrı, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, bugün Validebağ korusu içinde yer alır. Sultan Abdülaziz tarafından küçük kız kardeşi Adile Sultan için 1853 yılında yaptırılmıştır. Dikdörtgen planlı yapının girişine çift kollu görkemli merdivenlerden ulaşılır.

Hababam sınıfında kaç kişi vardı?

6 seri halinde çekilmiş bu film hakkında bilmedikleriniz bildiklerinizden oldukça fazladır... Döneminin en uzun süreli yapımlarından olan, Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı hakkında bilmediğiniz birçok bilgiyi sizler için derledik.