Hamuş kelimesi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Hamuş kelimesi ne anlama gelir?
  2. Hamiş türkçe ne demek?
  3. Kakafoni ne demek?
  4. Hamiş ne demek Osmanlıca?
  5. Mevlana neyi çağrıştırır?
  6. Eski dilde Hamiş ne demek?
  7. Hamis hangi günün adı?
  8. Farsça hemişe ne demek?
  9. Mevlana Kimdir uzun?

Hamuş kelimesi ne anlama gelir?

Çok az konuşan, sessiz, sakin olan, sükûti. Suskun.

Hamiş türkçe ne demek?

Hamis ne demek TDK? a. (ha:miş) esk. Mektup kâğıdının boş bir yerine yazılan ek düşünce, çıkma, not: “Demir Bey mektubuna şu hamişi ilave etti.” -R. H. Karay.

Kakafoni ne demek?

Kakafoni nedir TDK? Bir araya gelen ses, hece veya kelimelerin birbirleriyle uyuşamayarak kulağa hoş gelmeyen bir etki yapması hali (Kakışık, Mütenafir, Caco-phone)" (TDK Sözlüğü).

Hamiş ne demek Osmanlıca?

hamiş / hâmiş Mektubun altına ilave edilen yazı, hâşiye, dipnot.

Mevlana neyi çağrıştırır?

Mevlana, "İnsanı olgunlaştıran acıdır. / Acı, sevgiyi, hoşgörüyü çağrıştırır." "Gel, sevgiye gel, hoşgörüye gel, tevazuya gel." diye ekliyordu. "Şu toprağa sevgiden başka tohum ekmeyiz. / Şu tertemiz tarlaya sevgiden bir başka tohum ekmeyiz." haykırışı kulaklarımızı çınlatıyor, bize ışık veriyor.

Eski dilde Hamiş ne demek?

hamiş / hâmiş Mektubun altına ilave edilen yazı, hâşiye, dipnot.

Hamis hangi günün adı?

Perşembe. Perşembe (Türkçe): Penç-şanbe (Farsça) nın kısa okunuşudur. El-Hamis (Arapça): Cumartesi'den sonra gelen beşinci gün.

Farsça hemişe ne demek?

(ﻫﻤﻴﺸﻪ) zf. (Fars. hemіşe) Dâima, her zaman: Âkıl ne şâd olur bu cihanda ne gam çeker / Câhil hemîşe şâd olayım der elem çeker (…). Lâkin ol edip hemîşe nâle / Hoşnûd değildi hîç bu hâle (Fuzûlî).

Mevlana Kimdir uzun?

Muhammed Celâleddîn-i Rumi (Farsça: جلال‌الدین محمد بلخى), veya kısaca bilinen adıyla Mevlânâ (Farsça: مولانا, "efendimiz", - 17 Aralık 1273), 13. yüzyılda yaşamış Fars Sünni Müslüman şair, fâkih, âlim, ilahiyatçı ve Sufi mutasavvıf.