HGS yıprandı nasıl değiştirilir?

İçindekiler:

  1. HGS yıprandı nasıl değiştirilir?
  2. HGS etiketi yapıştırmak şart mı?
  3. HGS etiketi yırtıldı ne yapmalıyım?
  4. Satılan aracın HGS si nasıl iptal edilir?
  5. HGS yi ön cama yapıştırmak şart mı?

HGS yıprandı nasıl değiştirilir?

Ancak kartınızı yenilemek ve değiştirmek istiyorsanız PTT şubelerinde 5 TL işlem ücreti ve bunun yanında 30 TL bakiye yüklemeniz gerekmektedir. HGS kartınızı yenilemek ve değiştirmek için sizde en yakın PTT şubesine başvuruda bulunabilirsiniz.

HGS etiketi yapıştırmak şart mı?

Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir. Ancak farklı ücretli otoyol işletmeleri tarafından bariyerli giriş çıkışlarla da geçiş sağlanabilmektedir.

HGS etiketi yırtıldı ne yapmalıyım?

Eskiyen HGS etiketleri 5 TL kart tipi etiketler ise 15 TL karşılığında yenileniyor. Konu ile ilgili açıklama yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural ise yenilenen etiketlere eski bakiyenin aktarıldığını yeniden bir ücret yatırılması gerekmediğini söyledi.

Satılan aracın HGS si nasıl iptal edilir?

Satılan araç üzerindeki etiket iptal edilerek etiket araç camından çıkartılmalıdır. İptal işlemi için HGS ürün sahibinin PTT merkez ve şubelerine şahsi başvurusu gerekmektedir.

HGS yi ön cama yapıştırmak şart mı?

HGS sistemi kullanılan tüm giriş çıkış gişelerinde kameralar kullanılarak araç cinsi ve plakası belirlenmektedir. ... Eğer HGS hesabı olmasına rağmen, HGS etiketini ön cama yapıştırmadan ücretli köprü ve otoyollardan geçiş yaparsanız gişelerde sarı uyarı lambasıyla birlikte kaçak geçiş uyarı yazısını göreceksiniz.